Her bir disk2 ayrı ayrı efi ler olusturmak

ICEMAN

APPRENTICE
21 Mar 2020
40
10
21
BURSA
Evet arkadaşlar yapmak istediğim olay şu :

1 adet nvme de windows kurulu ve efi bölümü bunun üzerinde
2. ayrı bir ssd üzerinde big sur kurulu , ben bu big sur diskinede bir efi bölümü oluşturup windows olana hiç dokunmadan acılısta boot etmek istediğim işletim sistemini F11 tusu ile secerek p diskten boot etmesini istiyorum kurulu olan diski bozmadan bu anlatmaya çalıştığım işlem mümkünmü deneyen varmı

aslında gibmac os master da diski gösterip oraya partition acabilirmiş gibi geliyor ama diski formataladan yapmıyor sanırım kurulumu kaybeymek istemediğimden mac os ile acıp diski kendim mac os üzerinden bölüp open core buraya yükleyip acılışta F11 ile yukarıda bahsettiğim gibi yapıla bilir mi ?

windows efisni hiç dokunmak istemiyorum mac os da kensi diski üzerinde ayrı efi si olsun istiyorum bir manada

not: bu arada ben halen mac os kullanmak istediğim zaman usb mi takıp öyle boot ediyorum windows efisine dokunmak istemiyorum ondan dolayı haşen bu yönetemdeyim eyer dediğimi yapabilir isem usb ihtiyacım kalmayacak

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Windows yüklü diskin bağlantısını sökün ve macos kurlumu yapıp işinizi bitirin sonra windows yüklü diski takın. İstediğinizi almış olursunuz. Ek olarak bir şey yapmanıza gerek yok. Bu durum da isterseniz boot tuşuna basarak disk seçerek ön yükleme yapın isterseniz opencore ile.
Farklı disklere dual kurulumlarda her zaman için en sağlıklı yol diğer işletim sistemi yüklü diskin bağlantısını sökmektir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

ICEMAN

APPRENTICE
21 Mar 2020
40
10
21
BURSA
Windows yüklü diskin bağlantısını sökün ve macos kurlumu yapıp işinizi bitirin sonra windows üklü diski takın. İstediğinizi almış olursunuz. Ek olarak bir şey yapmanıza gerek yok. Bu durum da isterseniz boot tuşuna bakarak disk seçerek ön yükleme yapın isterseniz opencore ile.
Farklı disklere dual kurulumlarda her zaman için en sağlıklı yol diğer işletim sistemi yüklü diskin bağlantısını sökmektir.
evet buda farklı bir yöntem ve cok mantıklı ama bir deneme yapıcam olursa burayada bir guide hazırlarım
dediğim yaptım arkadaşlar mac os ile disk util çalıştırıp disk üzerine 200 mb lık bir ms dos fat formatlı bir partition oluşturdum bu partition içinde usbde ki efiyi (open core ) kopyaladığımda dedim gibi oldu açılışta f11 ile istediğim diski secip ayrı ayrı efi eşklinde disklerimindan boot edebiliyorum hatta bu parition windows ile makinamı actgımda da rahat rahat görüp edit edebiliyorum da

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Ediko ve kindo