Kindo Reyisin veridiği linkden kendi bilgisayarının özelliklerine göre bir efi dosyası oluşturacaksın.
link ; Bu linkdeki rehberden imaj dosyasını indiriceksin.
link 2 : Buradaki rehber de kurulumda işine yarayacaktır.
İndirdiğin imaj dosyasının içerisinde bir efi klasörü olacak. Bu klasörü; daha önce oluşturduğun efi dosyasıyla değiştiriceksin. İmaj dosyasını en az 32 gb hafızalı olan bir usb ye yazıcan.
Usb hazırladıktan sonrası direkt kurulum zaten. Bios boot menüsünden takılı usb yi 1. sıraya getir ve usb den bootla.
Eğer işletim sistemlerini farklı disklere kuracaksan, macOS kurulacak diski belirlemiş ol(içerisindeki önemli dosyalarını al).
Aynı diske kuracaksan da; window tarafında diskini bölebiliyorsun. Ben mac tarafını aktif kullanmıyorum. Sadece Xcode ve birkaç yararlı eklenti yüklü. Bu yüzden 70 gb ayırmıştım ve şu anlık gayet yeterli.
MacOs kurulumunu tamamladıktan sonra wifi, ses vb. bileşenleri kullanamayabilirsin. Bu durumda da forumda açılmış başlıkları kontrol et.
link 3 : Burada yazılanlar bu aşamada işine yarayabilir. Sorununu çözemezsen ayrıntılarıyla paylaş.
Forumda çok yardımcı olan insanlar var, soru sormaktan çekinme. Adamlar biliyo bu işi, kesin hallederler.