Hiç bir türlü macOS kuramıyorum.

onurksc

APPRENTICE
25 Şub 2025
14
4
21
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sistemim macOS Sequoia'ya uyumlu bios ayarlarını yapıyorum, usb'yi ayarlıyorum fakat sürekli bir hata alıyorum bana ücreti karşılığında destek olabilecek macOS + windows yani Dual Boot yapmamda yardımcı olabilecek biri var mı? RX 6900 XT, Ryzen 7 5800XT var.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: onurksc

Krilin

APPRENTICE
17 Şub 2025
28
8
21
Kindo Reyisin veridiği linkden kendi bilgisayarının özelliklerine göre bir efi dosyası oluşturacaksın.
link ; Bu linkdeki rehberden imaj dosyasını indiriceksin.
link 2 : Buradaki rehber de kurulumda işine yarayacaktır.

İndirdiğin imaj dosyasının içerisinde bir efi klasörü olacak. Bu klasörü; daha önce oluşturduğun efi dosyasıyla değiştiriceksin. İmaj dosyasını en az 32 gb hafızalı olan bir usb ye yazıcan.

Usb hazırladıktan sonrası direkt kurulum zaten. Bios boot menüsünden takılı usb yi 1. sıraya getir ve usb den bootla.

Eğer işletim sistemlerini farklı disklere kuracaksan, macOS kurulacak diski belirlemiş ol(içerisindeki önemli dosyalarını al).

Aynı diske kuracaksan da; window tarafında diskini bölebiliyorsun. Ben mac tarafını aktif kullanmıyorum. Sadece Xcode ve birkaç yararlı eklenti yüklü. Bu yüzden 70 gb ayırmıştım ve şu anlık gayet yeterli.

MacOs kurulumunu tamamladıktan sonra wifi, ses vb. bileşenleri kullanamayabilirsin. Bu durumda da forumda açılmış başlıkları kontrol et.
link 3 : Burada yazılanlar bu aşamada işine yarayabilir. Sorununu çözemezsen ayrıntılarıyla paylaş.

Forumda çok yardımcı olan insanlar var, soru sormaktan çekinme. Adamlar biliyo bu işi, kesin hallederler.

BootLoader
Sequoia || OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v15.2
Anakart Modeli
Monster Abra A5 v15.2
İşlemci Modeli
Inter Core i7 9750H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC269 @ Intel Cannon Point PCH - cAVS