High Sierra Kasma ve Isınma Problemi

toylife

APPRENTICE
9 Eyl 2017
5
0
0
35
Merhaba, laptop sistemimde 2 adet ekran kartı var. Intel 4600 ve Nvidia GT745. Optimus teknolojisine sahip. Ayrıca sistemde 16 Gb RAM, ALC269 Ses kartı ve i7 işlemci mevcut. Kurulumu başarıyla tamamladım. Wifi olarak sistem desteklemediği için ek olarak TP LINK WN725N kullanıyorum. Ses için voodoo kurdum çalışıyor. Sistem açıldıktan bir süre sonra windowsta olmayan bir ısınma yaşanıyor ve fanı tam gücünde kullanmadığını düşüyorum. Ayrıca ilk açılma anında 20 saniye kadar fare imleci donarak hareket ediyor.

Laptop Casper'ın CSY modeli. DPCIManager ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Sistemin daha sağlıklı çalışmasını sağlayacak her türlü öneriye ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

S03WLlpybi8-DlWv_lpjYuMG8gKTG3uT.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

toylife

APPRENTICE
9 Eyl 2017
5
0
0
35
Cevapladığınız için teşekkür ederim. Denedikten sonra sonuçları yazacağım.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Bu arada ısınma sorununu tetikleyen faktörlerden bir diğeri ise; High Sierra donanımın için fazla cazip olmamasındandır. Sierra ile bilimum 5 derecelere kadar farkı indirgemek mümkün
Hatta el capitan da bu durum daha da düşmektedir ve stabilite farkı oluşturur. Tabii bu bir bilgilendirme, tercih sizin..

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

toylife

APPRENTICE
9 Eyl 2017
5
0
0
35
Bu arada ısınma sorununu tetikleyen faktörlerden bir diğeri ise; High Sierra donanımın için fazla cazip olmamasındandır. Sierra ile bilimum 5 derecelere kadar farkı indirgemek mümkün
Hatta el capitan da bu durum daha da düşmektedir ve stabilite farkı oluşturur. Tabii bu bir bilgilendirme, tercih sizin..
@baris_karaer tavsiyeniz üzerine El Capitan indirdim ve yükledim. Kurulum sırasında ve sonrasında çok fazla sorun çıktı. Sorun çözümleri çok uğraştırıcı bir hal alacağı için şuan Sierra sürümünü indiriyorum.

@montezuma EFI klasörünü ve Clover uygulamasını rehberdeki gibi masaüstüne taşıdım, clover kurulumunu yaptım ve masaüstündeki EFI dosyasındaki belirttiğiniz dosyaları işletim sisteminin yüklü olduğu hardiskteki clover dosyasına ekledim ve değiştirdim. Yeniden başlattığımda pek bir değişiklik gözlemlelemedim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
@montezuma EFI klasörünü ve Clover uygulamasını rehberdeki gibi masaüstüne taşıdım, clover kurulumunu yaptım ve masaüstündeki EFI dosyasındaki belirttiğiniz dosyaları işletim sisteminin yüklü olduğu hardiskteki clover dosyasına ekledim ve değiştirdim. Yeniden başlattığımda pek bir değişiklik gözlemlelemedim.
Konu ile alakalı olarak #2 mesajda gerekli rehberleri paylaştım. EFI klasörü değiştirmek ile ilgili bir şey paylaşmadım. Bunun alakası nedir?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Genel kurulum rehberindeki Clover yüklemesinde olan kısım :
Bu genel kurulum adımıdır. Bundan sonrası ise kurulum sonrası sistemin stabil çalışması için gerekli düzenlemelerin yapılmasıdır (post installation). #2 mesajda paylaştığım tavsiyeleri görmezden gelirsen sorununa çözüm bulamazsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları