Merhabalar, öncelikle çok üzgünüm sizleri çok meşgul ediyorum rehberlere harfiyen uyuyorum ama nasılsa sistemimde hep şanssızlıklar oluyor.
Hemen konuya geçeyim: MacOS kurulumundan beri çalışan USB portlarım sistemime ait config oluşturduktan sonra USB portlarım ve kameram çalışmamaya başladı. E/C/K/O dizinine USBinjectall.kext yükledim. Configim içerisinde:
change EHC1 to EH01
change EHC2 to EH02
change XHCI to XHC
Yamaları var.
Kernel and Kext Patches>KextsToPatch>com.apple.iokit.IOUSBHostFamily
Ve
Kernel and Kext Patches>KextsToPatch>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI
Yamaları var.
Intel ekran kartımı tanıtırken Hackintool>Patch>Advanced içerisinde USB Port Limit de işaretli idi.
USB kontrolcü yonga setim XHC (name: 100 Series/C230 Series Vendor ID:0x8086 Device ID:0xA12F)
Hackintool USB Kontrol Cihazları listesi içerisinde yalnızca HS03 aktif port olarak görünüyor. Bu yüzden boot argümanlarımda -uia_exclude_ss ve -uia_include=HS03 var.
Tekrardan kontrol cihazları listesine geldiğimde usb portlarıma takıp çıkarttığımda yalnızca HS03 aktif olarak göründü. Diğerleri aktif görünmüyor.
Şimdi ne yapmalıyım?
Hemen konuya geçeyim: MacOS kurulumundan beri çalışan USB portlarım sistemime ait config oluşturduktan sonra USB portlarım ve kameram çalışmamaya başladı. E/C/K/O dizinine USBinjectall.kext yükledim. Configim içerisinde:
change EHC1 to EH01
change EHC2 to EH02
change XHCI to XHC
Yamaları var.
Kernel and Kext Patches>KextsToPatch>com.apple.iokit.IOUSBHostFamily
Ve
Kernel and Kext Patches>KextsToPatch>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI
Yamaları var.
Intel ekran kartımı tanıtırken Hackintool>Patch>Advanced içerisinde USB Port Limit de işaretli idi.
USB kontrolcü yonga setim XHC (name: 100 Series/C230 Series Vendor ID:0x8086 Device ID:0xA12F)
Hackintool USB Kontrol Cihazları listesi içerisinde yalnızca HS03 aktif port olarak görünüyor. Bu yüzden boot argümanlarımda -uia_exclude_ss ve -uia_include=HS03 var.
Tekrardan kontrol cihazları listesine geldiğimde usb portlarıma takıp çıkarttığımda yalnızca HS03 aktif olarak göründü. Diğerleri aktif görünmüyor.
Şimdi ne yapmalıyım?
- Laptop Modeli
- Hp Pavilion Gaming 15- ak103nt
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 6700HQ
- Grafik Kartı
- Nvidia GTX950M / Intel HD Graphics 530
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC290
- Ağ Aygıtları
- Realtek RTL8136 FE
- Disk ve RAM