ÇÖZÜLDÜ High Sierra kurulum sonrası

Console

APPRENTICE
20 Kas 2019
35
0
1
Merhaba,

Bir süredir forumda takılıyorum. Sürekli sorularıma cevap aldığım için ilk öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Yaptığım işlemi sizlere detaylı olarak açıklamak istiyorum buna göre ne yapmam gerekiyor bilmek istiyorum.

İlk öncelikle kullandığım sistemi belirtmek istiyorum;

- MSI NVIDIA GTX 1060 6GB 192Bit
- MSI B350M PRO-VDH Anakart
- AMD RYZEN 5 1500X İşlemci
-120 SSD
-240 SSD
-1TB HDD

Şimdi ise madde madde kurulumda yaptıklarımı söylemek istiyorum;

1. 120GB SSD'de Windows kurulu o yüzden bu SSD'ye dokunmuyorum çünkü 240GB SSD boş ve onu Mac kurulumu yapmak için satın almıştım.
  2. Bilgisayarımın BIOS ayarlarını yaptıktan, bilgisayarımı yeniden başlatıyorum ve F11 tuşuna basarak BIOS menüsünden USB'mi seçiyorum ve kuruluma başlıyorum.
  3. Kurulum sırasında 240GB SSD'yi gerekli format türünde biçimlendiriyorum. En üstte ki seçenek şuan da aklımda olmadığı için yazamıyorum kusruma bakmayın.
  4. Kurulum bittikten sonra bilgisayar kendini "Yeniden başlatıyor", F11 tuşuna basarak BIOS menüsünden yine USB belleği seçiyorum ve Mac'i kurmuş olduğum bölüme giriyorum.
  5. Mac'im düzgün bir şekilde açılıyor, Ekran Kartımı tanıtıyorum genellikle direkt olarak ve VodoooHDA kurulumu yapıyorum.
  6. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı bir kez daha yeniden başlatıyorum ve aynı şekilde MAC'in kurulu olduğu bölüme giriş sağlıyorum.
  7. CloverBootloader kurulumunu " @montezuma " adminin "Hackintosh Kurulumu Sonrası CloverBootloader Ayarları" adlı videonun 5:57 dakikasından sonrasında ki gibi gerçekleştiriyorum.
  8. Kurulumu bitirdikten sonra Cover Configurator adlı dosyayı açıp Mount EFI kısmından NO NAME adlı klasoru Mount edip, Open Partition diyorum. Kurulum sırasında başarılı olarak kurulumu gerçekleştirdiğim Clover klasörünü içerisine yapıştırıyorum.
  9. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Bilgisayarımı yeniden başlatıyorum. F11 ile aynı şekilde Clover sayfasına giriyorum. Clover Options kısmından "all entries ......" yazılı yazıya gelip Enter tuşuna basıyorum. Ondan sonra ise yeniden başlatıyorum bilgisayarı fakat Clover sayfası gelmiyor.
,
Forumda çok konu açıyorum fakat gerçekten kurulumu düzgünce sağlamak istiyorum. O yüzden kusruma bakmayın.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
NO NAME Windows EFI'si. Sen Windows yüklü olmayan bir diske kurulum yapıyorsan kurulum ekranında uygulaman gereken ayarlar aşağıdaki gibi olmalı.

Ekran Resmi 2019-11-29 02.28.33.png

Bu şekilde kurulum yaptıktan sonra macOS kurulu diskinin EFI'si oluşur ve buraya clover bootloader kurulumu ve sonrasında gerekli dosyalarını aktarıp 9. adımdaki metotları yaptıktan sonra sistemi boot edebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Console

APPRENTICE
20 Kas 2019
35
0
1
Teşekkürler hocam
Config dosyasını değiştirdikten sonra böyle bir ekran karşıma geldi. En üstte ki seçeceği tıkladım ve ilerledim. Devamı ise gelmedi. Sizin İmaj kurulu bu arada.

Güncelleme:

Farklı bir imaj dosyası ile kurulumu yaptım adımları dikkatli bir şekilde izledim ve başarılı sonuca ulaştım fakat Clover Bootloader menüsünden Windows bölümüne geçmek istediğimde geçiş sağlıyamıyorum sebebi ne olabilir?
+1 Güncelleme:
Windowsa giriş yapabiliyorum Boot ekranından fakat Boot ekranının çözünürlüğünü değiştirmek istiyorum. Bunuda halledebilirsem çok iyi olucak. Şuanda sadece yardım bekleyeceğim sizden. Boot ekranı çözünürlüklerini yapamadım size neler ile oynadığımı söyleyim.
  1. Config.plist dosyasında GUI kısmında bulunan çözünürlüğü değiştirdim.
  2. Drivers kısmından iki Driver indirdim EFI klasörüne Emu ile CSMVideo tam hatırlıyamıyorum. Ama çözümlerde yazan bir eklentiyi. Bu eklentiyi kurunca BIOS yüklenirken bir kere bozuk bir görüntü ortaya çıkartıyor sonra Bootloader’ı açıyor
  3. <key>ScreenResolution</key><string>1920x1080</string> olmadı.
  4. PatchVBios=Yes 3. maddeler ile beraber iken olmadı.
029619EC-AD49-43AA-9589-95D3D9EF4FC4.jpeg

1920.1080 olmasını istediğim Boot sayfamdan görüntü. Logolar aşırı büyük ve can sıkıcı. Burayıda küçültürsem hiçbir problemim kalmaz.
@montezuma ne yaptıysam halledemedim hocam. Sizin yanıtlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Farklı monitör portunu dene. BIOS içinde CSM varsa bunu enable yap. Monitör MHZ hızını düşürüp dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Console

APPRENTICE
20 Kas 2019
35
0
1
CSM' dediğiniz şey yok fakat Port değiştirdiğimde herhangi bir değişiklik olmadı

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler