Evet ne yazık ki bugün High Sierra kurmaya çalışırken GTX 950 ekran kartını bir türlü kuramadım. Birçok yabancı siteden de aldığım bilgi ile High Sierra'nın 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren sertifika süresinin dolduğunu gördüm. Yaptığım araştırmalar neticesinde uygulanan, geçici olarak başarılı olan adımlar var fakat sonucunun ne olacağı ile ilgili net bir bilgi maalesef yok. Forumda da bir çok kişinin aldığı hatalar, siyah ekranlar ya da yükleme sorunların birçoğu bundan kaynaklanmakta olduğunu düşünüyorum.
Herkese Tekrardan merhaba,
Başka kaynaklarda çözüm olduğundan bahsedilmiş fakat çok fazla mac os tecrübem olmadığı için deneyemedim. Deneyen başarabilen ya da yardımcı olabilecek birileri varsa kendi bilgisayarımda da denemek isterim.
Çözüm ise şu şekilde;
Web-Drive-Toolkit'i nasıl kullanabilirim,
Clover'ın boot argümanlarına eklenecekler var ama ben opencore kullanıyorum. Bu bağlamda ne yapmam gerekiyor.
Ekran görüntüleri de ekteki gibidir,
Herkese Tekrardan merhaba,
Başka kaynaklarda çözüm olduğundan bahsedilmiş fakat çok fazla mac os tecrübem olmadığı için deneyemedim. Deneyen başarabilen ya da yardımcı olabilecek birileri varsa kendi bilgisayarımda da denemek isterim.
Çözüm ise şu şekilde;
Öncelikli sorum şu;Update High Sierra till lates 17G14042
Cleanup NVIDIA Web driver (WEB-Drive-Toolkit From Github)
Make this in terminal console:
sudo chmod -R 755 /Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext
sudo chown -R root:wheel /Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext
sudo touch /System/Library/Extensions/ && sudo kextcache -u /
sudo touch /Library/Extensions && sudo kextcache -u /
Add boot arguments in clover configurator as in attached screenshot
Add kext as in attached screenshot
Reboot (If you have black screen add temporary boot atgument nv_disable=1)
Install official driver 387.10.10.10.40.140
Web-Drive-Toolkit'i nasıl kullanabilirim,
Clover'ın boot argümanlarına eklenecekler var ama ben opencore kullanıyorum. Bu bağlamda ne yapmam gerekiyor.
Ekran görüntüleri de ekteki gibidir,
Ekli dosyalar
-
935.5 KB Görüntüleme: 398
-
801.8 KB Görüntüleme: 162
Son düzenleme:
- Anakart Modeli
- Asus Rog Strix B360-F
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 8700
- Grafik Kartı