High Sierra'yı Mojave' ye Güncelleme

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Güncelleme yapabilirsin. Güncelleme yapmadan önce sistem yedeğini almanı öneriyorum. Ne olur ne olmaz diye. Birde clover ve kexleri güncellemelsin. Ben kendi adıma söleyeyim güncelledim sıkıntı olmadı. Ses sıkıntısı olabilir mojavede kaldılan layout id ler yüzünden. Tabi AppleALC kexti güncellendiğinden bazıları çalışıyor. Voodoo ile sesi tanıtıysan yeniden kurman gerekecek. Bazen de dsdt leri yeniden düzenlemek gerekebilir.

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
Güncelleme yapabilirsin. Güncelleme yapmadan önce sistem yedeğini almanı öneriyorum. Ne olur ne olmaz diye. Birde clover ve kexleri güncellemelsin. Ben kendi adıma söleyeyim güncelledim sıkıntı olmadı. Ses sıkıntısı olabilir mojavede kaldılan layout id ler yüzünden. Tabi AppleALC kexti güncellendiğinden bazıları çalışıyor. Voodoo ile sesi tanıtıysan yeniden kurman gerekecek. Bazen de dsdt leri yeniden düzenlemek gerekebilir.
-Yedeği ne ile almamı önerirsiniz.
-Güncelledikten sonra clover çalışmayacak mı clover ı nasıl güncelleyeceğiz kextlerin güncel sürümünü mü indireceğiz yoksa mojave ye uygun olan sürümleri ayrı mı
-applealc kullanıyorum sanırım onda bir sıkıntı oluşmaz

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Yedeği ne ile almamı önerirsiniz.
Araçlar - SuperDuper! Sistem Yedekleme Programı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Güncelledikten sonra clover çalışmayacak mı clover ı nasıl güncelleyeceğiz kextlerin güncel sürümünü mü indireceğiz yoksa mojave ye uygun olan sürümleri ayrı mı
Clover configrator ile güncel sürümünü indirip güncelleyin. Kext için ise; Araçlar - Kext Updater ( Güncel kext ve Nvidia Sürücü indirme Uygulaması ) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Birde intel graphics fixup yerine whatevergreen kexti kullanın.

mulobbo

APPRENTICE
30 Kas 2017
37
1
0
37
2 gündür mac e girmiyordum bugün gireyim dedim ama clover otomatik olarak açılmıyor açılışta direk windows a geçiyor hiç oynama da yapmadım mac dosyaları ile ilgili sadece windows bikaç güncelleme yaptı sanırım ondan dolayı bir sıkıntı oluştu

bende usb ile açtım "all add clover boot" dedim clover boot ayarlarından ama yine otomatik açılmadı
clover menü otomatik açılmıyor ama boot menu de ekstra seçenekler oluştu laptop hdd sini seçince clover açılıyor (tek hdd kullanıyorum toplamda)
birde windows boot manager var ona basıncada windows açılıyor ama boot menuye hiç girmezsem otomatik win10 açılıyor

2 gündür mac e girmiyordum bugün gireyim dedim ama clover otomatik olarak açılmıyor açılışta direk windows a geçiyor hiç oynama da yapmadım mac dosyaları ile ilgili sadece windows bikaç güncelleme yaptı sanırım ondan dolayı bir sıkıntı oluştu

bende usb ile açtım "all add clover boot" dedim clover boot ayarlarından ama yine otomatik açılmadı
clover menü otomatik açılmıyor ama boot menu de ekstra seçenekler oluştu laptop hdd sini seçince clover açılıyor (tek hdd kullanıyorum toplamda)
birde windows boot manager var ona basıncada windows açılıyor ama boot menuye hiç girmezsem otomatik win10 açılıyor
evet sorunu çözdüm windows güncellemelerden sonra yeniden efi oluşturmuş o yüxdrn direk oradan boot ediyormuş silince düzeldi
teşekkürler