ÇÖZÜLDÜ HP 450 G4 Sierra Kurulum Sorunu

ebhsyn77

APPRENTICE
9 Tem 2017
13
0
1
Yamalama kısmına başlamadan hata aldım. MaciASL programını yükleyeceğim fakat yükleyeceğim zaman şu hatayı alıyorum:
Decompilation Error
Loading Acpi table from file iASLXMduCg.aml
Acpi table [DSDT] successfully installed and loaded
Pass 1 parse of [DSDT]
Hatanın çözümü var mı? Yoksa Linux üzerinden mi yapayım?

Bir de Touch Pad kısmındaki sağ tık çalışmıyor. Komple sol tık olarak çalışıyor. Sağ tık için mecburen ctrl + tıklama yapmak zorunda kalıyorum. Synaptics Kext var mı Touch Pad için?

M.Eren

APPRENTICE
18 Şub 2017
49
42
21
30
Sivas
muhammederendursun.com
Bir de Touch Pad kısmındaki sağ tık çalışmıyor. Komple sol tık olarak çalışıyor. Sağ tık için mecburen ctrl + tıklama yapmak zorunda kalıyorum. Synaptics Kext var mı Touch Pad için?
Touchpad için bu kexti deneyebilirsin tüm jest hareketleri ile çalışacaktır.Sistem Tercihleri/İzleme Dörtgeni bölümünden kontrol edbilirsin.
Ek:İndirme linki

ebhsyn77

APPRENTICE
9 Tem 2017
13
0
1
Hocam demin yanlış Kext yükledim galiba. Şu an açılmıyor sistem. Windows'a da giremiyorum. Terminalden falan demin yukledigim kexti silme imkanım yok müdür?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Windows'a nasıl giremiyorsun? Yüklediğin bir kext bu hataya neden olmaz. Biraz daha ayrıntılı sorununu paylaş. Ek olarak #21 mesajında yazdıklarını biraz daha açık ifade et. macIASL programı yüklerken hata alıyorum diyorsun ama bu program yüklenirken böyle bir hata vermez. Tam olarak ne yaptığını ya da ne yapmak istediğini ayrıntılı paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ebhsyn77

APPRENTICE
9 Tem 2017
13
0
1
pnpjqweWIco99eG0mffmM8ZxcPGdCPjz.png
Linux üzerinden yapmak zor mu bu işlemi? Eğer değilse ve Linux üzerinde yaparken hata almayacaksam Linux kurup yaparım.

Bir de bir şey soracağım. Ben sizin OS X kurulum rehberinizdeki gibi yapmadım kurulumu. Sizin rehberde çok ayrıntı var ve ben çoğunu yapmamışım. Sorun olur mu? Benim yaptıklarım şunlar:
OS X kurdum ilk olarak. Ondan sonra ses ve ethernet kextlerimi yükledim. Sonra EFI Mount ettim. Bu kadar benim yaptıklarım. Bir sorun yaşamadım şu an. Sıkıntı olmaz değil mi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Linux üzerinden yapmak zor mu bu işlemi? Eğer değilse ve Linux üzerinde yaparken hata almayacaksam Linux kurup yaparım.
Hangisi sana kolay geliyorsa onu yapabilirsin.
OS X kurdum ilk olarak. Ondan sonra ses ve ethernet kextlerimi yükledim. Sonra EFI Mount ettim. Bu kadar benim yaptıklarım. Bir sorun yaşamadım şu an. Sıkıntı olmaz değil mi?
Kullanımda sıkıntı yoksa hangi yöntemi kullandığın önemli değil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
@montezuma üstad, aynı bilgisayara başarılı kurulum yaptım. Fakat HDMİ audio sorunu yaşıyorum. Conextant ISST chipsetle ilgili applehda layout id çalıştıramadım. Ek'te ioreg ve log dosyalarımı veriyorum. Yardımcı olabilir misiniz. command dosyaları da EFI mount etmeme rağmen çalışmadı.

IOREG+LOG

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Yeni konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli