HP Elitebook Folio 1040 G2 MacOS Uyumu Bilgisi Alabilir miyim?

iDogukan

APPRENTICE
18 Tem 2018
38
9
21
41
Selam,

Notebook'um HP Elitebook serisinin 1040 G2 modeli, donanımını aşağıda paylaşıyorum:

hp ebook 1040 1.jpg

HDD: 256 GB SSD (Böleceğim MacOS için)
İşlemci: i7-5600U @ 2.60GHz
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: Intel HD 5500 Dahili Grafik Kartı
WIFI: Intel Dual-Band Wireless-N 7265 (Sanırım uyumsuz)
Ses: Realtek HD Audio olarak geçiyor

Ultrabook olduğu için etherneti yok ama DARK marka USB Ethernet çevirici kullanıyorum Realtek USB FE Family Controller olarak gösteriyor Donanım Listesinde, bu şekilde kullanmayı ümit ediyordum, bu destekler mi, yoksa başka bir USB>Ethernet Çevirici mi almalı?

Hangi MacOS sürümlerini en yüksek olarak uyumlu şekilde kurabilirim?

Forumda Elitebook serisine ait önce aramalar yapıp farklı modeller gördüğüm ve donanımları, işlemcileri farklı olduğu için ayrıca sormak istedim, ayrıca birebir kullanabileceğim bir rehber önerecek olan varsa da çok sevinirim, ilgilenen herkesin emeğine ve ayırdığı vakte teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kurulum sonrası bu rehberi takip edersen Catalina deneyimi yaşarsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

iDogukan

APPRENTICE
18 Tem 2018
38
9
21
41
Kurulum sonrası bu rehberi takip edersen Catalina deneyimi yaşarsın.
Çok teşekkür ederim üstadım, bu başlığı gördüm elbet fakat hem uyumlu modeller listesinde 1040 G1 vardı ama 1040 G2 yoktu, hem de başka bir başlıkta aynı Intel HD 5500 ekran kartına sahip bir 840 kullanıcısına şu cevabınızı gördüm: " İşlemcinin üzerindeki GPU HD 4400 olması lazım." ve bunu uyumsuz gibi algıladım, yani ekran kartımda da bir sorun yaşamam bu rehberle birebir uygulayın diyorsunuz?

Bir de dediğim gibi cihazda ethernet portu yok, bu satın alıp kullandığım USB > Ethernet Çeviriciler Hackintosh'ta destekleniyor görüyor mu modeline göre?
Ve görüyorsa sistem benim çevirici "Realtek USB FE Family Controller" olarak donanım listesinde uyumlu mudur ona göre bu akşam/gece başlayacağım, yoksa başka bir uyumlu çevirici alayım öyle deneyeyim?
"Bu durumun bizlere yansıması ise MBR desteğinin kalkması demek olmakta. MBR yaması olmadığı durumlarda ise Windows yanına kurulum mümkün olmamakta.

Dual boot kullanmak isteyen kullanıcılarımız bilmelidirler ki Catalina ve sonrasında artık önce macOS (orijinal mac gibi düşünün dahili gelen işletim sistemi) sonra Windows kurulması gerekmektedir. UEFI biosa sahip kullanıcılarımız eğer tek disk üzerinde kurulum yapacaklar ise diski tamamen GPT APFS formatında biçimlendirip macOS kurduktan sonra Bootcamp yardımı ile windows için bölüntü oluşturduktan sonra windows kurabilirler"

Catalina indirme başlığında şu ifadeyi gördüm, ben 256 GB SSD'imde Win10 kurulu olarak kullanıyorum, Win10'u kaybetmeden bir alan açarak oraya kuracaktım, Catalina kurmak için gerekli biçimlendirmeleri yapıp önce Catalina sonra Win10 mu kurulması gerekiyor doğru mu anlıyorum?
"Bu durumun bizlere yansıması ise MBR desteğinin kalkması demek olmakta. MBR yaması olmadığı durumlarda ise Windows yanına kurulum mümkün olmamakta.

Dual boot kullanmak isteyen kullanıcılarımız bilmelidirler ki Catalina ve sonrasında artık önce macOS (orijinal mac gibi düşünün dahili gelen işletim sistemi) sonra Windows kurulması gerekmektedir. UEFI biosa sahip kullanıcılarımız eğer tek disk üzerinde kurulum yapacaklar ise diski tamamen GPT APFS formatında biçimlendirip macOS kurduktan sonra Bootcamp yardımı ile windows için bölüntü oluşturduktan sonra windows kurabilirler"

Catalina indirme başlığında şu ifadeyi gördüm, ben 256 GB SSD'imde Win10 kurulu olarak kullanıyorum, Win10'u kaybetmeden bir alan açarak oraya kuracaktım, Catalina kurmak için gerekli biçimlendirmeleri yapıp önce Catalina sonra Win10 mu kurulması gerekiyor doğru mu anlıyorum?

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,864
4,401
Çok teşekkür ederim üstadım, bu başlığı gördüm elbet fakat hem uyumlu modeller listesinde 1040 G1 vardı ama 1040 G2 yoktu, hem de başka bir başlıkta aynı Intel HD 5500 ekran kartına sahip bir 840 kullanıcısına şu cevabınızı gördüm: " İşlemcinin üzerindeki GPU HD 4400 olması lazım." ve bunu uyumsuz gibi algıladım, yani ekran kartımda da bir sorun yaşamam bu rehberle birebir uygulayın diyorsunuz?

Bir de dediğim gibi cihazda ethernet portu yok, bu satın alıp kullandığım USB > Ethernet Çeviriciler Hackintosh'ta destekleniyor görüyor mu modeline göre?
Ve görüyorsa sistem benim çevirici "Realtek USB FE Family Controller" olarak donanım listesinde uyumlu mudur ona göre bu akşam/gece başlayacağım, yoksa başka bir uyumlu çevirici alayım öyle deneyeyim?

Catalina indirme başlığında şu ifadeyi gördüm, ben 256 GB SSD'imde Win10 kurulu olarak kullanıyorum, Win10'u kaybetmeden bir alan açarak oraya kuracaktım, Catalina kurmak için gerekli biçimlendirmeleri yapıp önce Catalina son Win10 mu kurulması gerekiyor doğru mu anlıyorum?
Catalina için en uygun yol öncelikle diskin tamamına kurulum yapmak sonra windows 10 yüklemektir. windows yanına catalina kurulumda hata alırsınız.

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)
  • Like
Tepkiler: iDogukan