HP Pavilion G6 Clover Bootloader Kurulum Sorunu

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
Merhaba her kese. Ben leptopuma yeniden format atdim. Windows 8.1 ve siera 10.12.6 kurdum. Kurulum sorunsuz oldu video kart calisdi usb boot edince. Bazi suruculer hala calismiyor. Bunlarla beraber windows boot edemiyorum. Ne yapmam lazim acil yardim eden olursa sevinirim.

Windows sorunun çözdüm amma windows USB-den boot etmek olmuyor. USB-ni çıkarıyorum windows çalışıyor. Mac-a ise usb-den boot ediyorum. Bunu nasıl çözücem?

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
Sorunu buldum nerededi amma nasil düzelticem bilmiyorum. config_intel_hd4000.plist dosyasın kullananda windows acilmiyor amma usb-nin kendi configi ile yapinca sorun olmuyor. IntelHD4000 dosyasinda neyi yapmam lazim? Tamm siz dediyinizde yapib paylasirim

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
simdi ona bakiyorum

config dosyada nasil ede bilirim birinci windows acilsin? ekran goruntusun nasil payla bilirim?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Config deki boot bölümünde default volume yazan yere windows bölümünün ismini gir.
hizliresim.com dışındaki resim sitelerine yükleyip linkini paylaş.

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
Bence calisdi. Daha bir soru. config dosyasin leptopa atib mac çalışdıranda klavye çalışmıyor ne yapmam lazim?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Soruyu tam anlamadım. Klavye hiç mi çalışmıyor? Eğer clover kurulumu tamamladıktan sonra ise; usbdeki kexleri laptopdaki efinin kext/other yoluna kopyala.

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
evet config dosyasin ve kextleri atiyorum leptopa amma klavye calismiyor. clover kurulum icin link koyarsaniz bura bi bakardim yeniden

Normalde usb ile windows açılması lazım. Tabi config de bir değişiklik yapmadıysan.
[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu rehber konuya bakmalısın. Eğer yapamazsan terminalde diskutil list komutunu çalıştırıp çıkan sonucu paylaş.
burdaki gibi yapicam sonuca bakariz

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
Evet. Eğer klavyen usb ile çalışıyorsa Hdd efideki clover klasörünü silip usbdeki clover klasörünü tümünü oraya kopyala. Eğer hiç çalışmıyorsa buradaki güncel kext ile dene.
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-voodoo-ps2-controller/downloads/RehabMan-Voodoo-2018-1008.zip
tamam yaparim her şey için sağol. sonucu yazıcam

ben video daki gibi efi klassorun mount edemiyorum. bu nasil oluyor?

Bende olmadi ilkin deneme. Anlatimdaki gibi etdim efiyi mount edemedim cloveri kurdum usb deki cloveri hdd deki clover yerine deyisdim amma usb bellek karti cikarinca ancak windows aciliyor osx boot gorunmuyor

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Resim düzgün görünmüyor. Eğer efi bölüntüsü yok ise bu şekilde yapman gerekiyor. MacOS yüklü diskin ana dizininde oluşur.
images.jpg

Eğer efi bölüntüsü var ise efiyi maunt edip usb deki clover klasörünü kopyala ardından usb yi takıp clover Boot Menü geldikten sonra Clover Boot Options seçeneğine geldikten sonra Add Clover Boot seçmelisin. Eğer clover açılmassa bios boot ayarlarındaki clover bootları ilk sıraya al.

Ekli dosyalar

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
bende oyle yapdim efi boluntusu yok bende. bende resimdeki gibi kurdum amma olmadi. yinede ayni islemi yapicam

yeniden format atib kurucam. böyle olmuyor. format atdikdan sonra efi kismi yoksa siz yazdiginiz gibi cloveri kurub dosyayi icine aticam. öylemi yeni?

ggubadov

APPRENTICE
10 Kas 2018
22
0
0
34
ben windowsu kaldirmadan ancak maci kaldirib yeniden kurdum. amma yinede usb olmadan ios acilmiyor ancak windows aciliyor. amma usb ile ios ve windows aciliyior.

Ben birinci maci yaziyorum sonra windows 8.1 yazicam. amma uefi ede bilmedim. Sizce sorun olmazki?