ÇÖZÜLDÜ HP Pavillion 15 Mojave Kurulum Sonrası Sorunlar

Cloudy

APPRENTICE
15 Mar 2019
22
6
21
29
Intel Core i7 7700HQ
HD 630
Realtek ALC295
Intel Wireless-AC 9560

Merhabalar, dizüstü bilgisayarımın özellikleri bu şekilde. macOS mojave'yi düzgün bir şekilde kurdum fakat başarılı kurulum olarak paylaşmadan önce bazı sorunları çözmem gerekiyor.

Çalışanlar:
Bluetooth (Kart intel olmasına rağmen)
Pil
GPU başarılı şekilde tanınıyor
AppStore

Çalışmayanlar:
Uykuya ne geçiyor ne de uyanıyor
Touchpad çalışıyor fakat bir fare gibi, kullanılmayacak kadar kötü
HDMI çıkışım gpu'ya bağlı, dolayısıyla çalışmıyor

Bir de şöyle garip bir sorun yaşıyorum; cihaz tek seferde açılmıyor hiç bir şekilde, clover ekranına geri dönüyor yüklenirken, 2 veya 3. deneyişimde ancak boot ediyor birşey değiştirmememe rağmen.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Uyku için şunları dene. Fix_wak, fix shutdown, fix rtc, fix HPET, 6d yada 0d usb yamasını ve windows yamasını yapıp dene. Ek olarak da hazırda bekleme modu kapatmak için terminal bu kodu gir.
Kod:
sudo pmset -a hibernatemode 0

sudo rm /var/vm/sleepimage sudo mkdir /var/vm/sleepimage
Yani DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Touchpad için bu konulara bakabilirsin. VoodooI2 ile Touchpad Tanıtmak (Uygulamalı Rehber) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
VoodooI2C ile Multitouch Özelliklerini Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Cloudy

APPRENTICE
15 Mar 2019
22
6
21
29
Uyku için şunları dene. Fix_wak, fix shutdown, fix rtc, fix HPET, 6d yada 0d usb yamasını ve windows yamasını yapıp dene. Ek olarak da hazırda bekleme modu kapatmak için terminal bu kodu gir.
Kod:
sudo pmset -a hibernatemode 0

sudo rm /var/vm/sleepimage sudo mkdir /var/vm/sleepimage
Yani DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Touchpad için bu konulara bakabilirsin. VoodooI2 ile Touchpad Tanıtmak (Uygulamalı Rehber) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
VoodooI2C ile Multitouch Özelliklerini Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Windows yaması ve pil yaması gibi şeyleri yükledim. Usb yaması haricindeki diğer şeyleri de yaptım fakat hala uykudan uyanmıyor. Bilgisayara hiçbir şey takılı olmadığı halde uyanmıyor, siyah ekran ve fare imleci ile baş başa kalıyorum. Uykuya girmesini tamamen engelleyebilirsem eğer uykuya almasam da olur.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Uykuya girmesini tamamen engelleyebilirsem eğer uykuya almasam da olur.
Sistem ayarları / enerji tasarrufu içinde ... şundan sonra kapat seçeceğini "asla" olarak işaretlersen sistem uyumaz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Cloudy

APPRENTICE
15 Mar 2019
22
6
21
29
Güncelleme: Uzun denemeler sonucu uyku problemi ve clover'ın tek seferde boot etmeme problemini çözdüm. Fakat ne yazık ki şu şekilde çözdüm diyemiyorum çünkü bir çok ayarı değiştirip yeniden başlattım sürekli.

Birde ben mi yanılıyorum yoksa böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama sanki monitörümde color banding ve ghosting başladı macOS ile.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler