Cevap için teşekkürler. Deneyip size geri dönüş yapacağım.
Kameran çalışmayacaktır. Ses için rehberimize bakabilirsin videolu anlatımda mevcut.
Opencore ile birlikte daha kararlı Hackintosh sistemlere doğru yürüyoruz. Birçok sorunu eski tarz yamalamalar yerine basit boot argümanları ile çözebilecek durumdayız. Bunun için normal bir temiz kurulum sonrası Config dosyamızda boot argümanlarına eklediğimiz alcid=1 gibi bir değerle...
osxinfo.net
Touchpad için I2C kextlerini kullanmalısın. Şu Github adresini inceleyebilirsin. Parlaklık için ekran kartının Device Properties girdisine şunu ekleyin.
enable-backlight-registers-fix 01000000 DATA
OpenCore EFI for Hackintosh HUAWEI MateBook 13 2020 - yusufklncc/Huawei-Matebook-13-Hackintosh
github.com
Ekrandaki parlaklık sorunu düzeldi teşekkür ederim. Fakat yukarıdaki rehber ve sizin videodaki yamaları (rename azal to hdef ve rename has to hdef) da eksiksiz (önceki işlemlerle birlikte tabi ki) yapmama rağmen Hackintool kesinlikle Ses kartımı görmedi. IORegistryExplorer'da Hdef olarak arattığımda dolu geliyor halbuki.
Ek bilgi olarak benim ses kartı Aida64'de aygıt tanımı Intel Comet Point-LP PCH - cAVS (Audio, Voice, Speech) Tür: PCI olarak geçiyor.
Touchpad de maalesef çalışmadı. Voodool2c kentlerini atıp denedim ama maalesef. Yamam falan yapmam gerekiyordu ise onları yapmadım. Sadece kextleri atıp confige işledim.
Redditte birkullanıcı bu ses kartının linux'ta da çalışmadığını yazmış. Bunun üzerine hemen bir live cd hazırlayıp denedim ve gerçekten de linux'ta çalışmadığını üzülerek gördüm.
Bu ses problemi ile ilgili bir şey yapamaz mıyız acaba?