İ3 4170 sistem hackintosh uyumlu mu?

YalcinCenturion

APPRENTICE
5 Eyl 2022
36
9
71
Selamlar,sistemim hackintosh uyumlu mu?
Uyumluysa hangi sürüm?

İ3 4170
Casper h81m anakart
8gb ram ddr3 1600mhz
Amd r5 220(HD 5450 olarakta çıkıyor)
500gb hdd 7200rpm

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egeden

APPRENTICE
11 Eki 2022
45
32
71
Ekran kartı dışında diğerleri uyumlu. Ben de H81m anakart ve i3 4160 kullanıyorum ve şu an rahat bir şekilde Ventura kullanıyorum. Daha dün gece son kalan sorunumu da çözdüm ve bugün bu sitede birilerine faydası olur diye paylaşacaktım. Efi dosyamı paylaşabilirim isterseniz.
Onboard ekran kartını kullanın desem ekran kartı olarak hiç desteklenmeyen HD 4400 var bu işlemcilerde. Her ne kadar yama ile çözülüyor gibi olsada kullanımda çok sıkıntı çıkarıyor. Ben de 2. el 500 liraya bulduğum bir nvidia GT 710 kart alarak çözdüm işi. Siz diğer uyumlu ve hesaplı kartlarıda araştırabilirsiniz tabi.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 1.5
Laptop Modeli
Tahoe
Anakart Modeli
Z370 GAMING PRO CARBON AC
İşlemci Modeli
intel Core i5 9400F
Grafik Kartı
Radeon RX 5700XT
Ağ Aygıtları
Realtek 8118
Disk ve RAM
250GB M.2 & 640GB Sata HDD, (2x16) 32 GB DDR4 3200Mhz

YalcinCenturion

APPRENTICE
5 Eyl 2022
36
9
71
Ekran kartı dışında diğerleri uyumlu. Ben de H81m anakart ve i3 4160 kullanıyorum ve şu an rahat bir şekilde Ventura kullanıyorum. Daha dün gece son kalan sorunumu da çözdüm ve bugün bu sitede birilerine faydası olur diye paylaşacaktım. Efi dosyamı paylaşabilirim isterseniz.
Onboard ekran kartını kullanın desem ekran kartı olarak hiç desteklenmeyen HD 4400 var bu işlemcilerde. Her ne kadar yama ile çözülüyor gibi olsada kullanımda çok sıkıntı çıkarıyor. Ben de 2. el 500 liraya bulduğum bir nvidia GT 710 kart alarak çözdüm işi. Siz diğer uyumlu ve hesaplı kartlarıda araştırabilirsiniz tabi.
Efi dosyanızı paylaşırsanız çok mutlu olurum

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egeden

APPRENTICE
11 Eki 2022
45
32
71
Hazırlayıp buradan yandex linki bırakacağım. Fakat HDD ye kurulan bir macos ten asla memnun kalmazsınız. Daha alt bir sürümle başlayın bence. Catalina veya bigsur olabilir.
H81 chipset için efi.
Buyrun hayrını görün kozmetikli efinizin. Şık ve minimal bir tema. Açılış sesi ve usb mouse ile kontrol filan işte. Ben Tplink wifi dongle ve asus bt400 bluetooth kullanıyordum hiç birşeyi silmedim siz ilgili kextleri silebilirsiniz. Birde verbose mod kapalıdır. Sistem açılmazsa hatanın nerede olduğunu görebilmeniz için NVRAM/boot_args kısmına -v ekleyin.

Bu efi ile High sierra da kurabilirsiniz Ventura da. (Opencore 0.88)
Ha söylemeyi unuttum. iMac 18.2 smbios var ve sizde çalışırsa internete bağlanmadan seri numarasını değiştirin ki çakışmayalım.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 1.5
Laptop Modeli
Tahoe
Anakart Modeli
Z370 GAMING PRO CARBON AC
İşlemci Modeli
intel Core i5 9400F
Grafik Kartı
Radeon RX 5700XT
Ağ Aygıtları