i5 3210m Ekran parlaklığı sorunu

neco4545

APPRENTICE
21 Eyl 2018
30
1
21
31
Merhaba arkadaşlar.
i5 3210m hd4000 ekran kartında parlaklık ayarı kontrolünü bir türlü yapamadım.
Clover config dosyasında yaptığım ayarları aşağıya yazıyorum;
-Graphics den ig-platform-id den kartıma uygun olanları denedim tek tek ama olumsuz.
-Graphics seçmesinden inteli seçtim
-Devices sekmesinden fake-ID den intel gfx için 01668086 kodunu yazdım yine olumlu sonuç alamadım
-Applebacklightfixup.kext i Clover dan other klasörünün içerisine attım. yine olmadı.(L/E atarsam pc açılmıyor bu kexti.) En son sürüm applebacklightfixup indirdim kext updater ile.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Ek ; SMBIOS dan MacBookPro9,2 seçili

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Boot argümanlarına igfxcflbklt=1 komutunu ekleyip dene. Ayrıca güncel Whatevergreen ve lilu ile AppleBacklightFixup.kext gerekmez. O yüzden bu kextler güncelleyip boot argümanlarına applbkl=0 ekleyip deneme yap.
Araçlar - Kext Updater ( Güncel kext ve Nvidia Sürücü indirme Uygulaması ) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bunlara ek olarak Config / ACPI / Fİxes içinde AddPNLF işaretli olsun. Son olarak whatevergreen güncel Kext indirdikten sonra klasör içinde gelen ssdt-pnlf dosyasını da Clover / ACPI / Patched içine koy.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

neco4545

APPRENTICE
21 Eyl 2018
30
1
21
31
Ayarlara ışık seviyesi geldi ancak alçaltıp yükseltince ekran parlaklığı değişmiyor :(

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Rehberi takip edip DSDT dosyanı çıkart ve macIASL ile şu yamaları uygulayıp sonucu bildir.
- „[bat] Lenovo Ux10 - Z580“
- „[gfx] Brightness fix“
- „[sys] IRQ fix“ patch
- „[usb] 7-series/8-series USB“ patch.
Ek olarak şu Config ile de bir deneme yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neco4545

APPRENTICE
21 Eyl 2018
30
1
21
31
Rehberi takip edip DSDT dosyanı çıkart ve macIASL ile şu yamaları uygulayıp sonucu bildir.
- „[bat] Lenovo Ux10 - Z580“
- „[gfx] Brightness fix“
- „[sys] IRQ fix“ patch
- „[usb] 7-series/8-series USB“ patch.
Ek olarak şu Config ile de bir deneme yap.
bu ayarları yaptıktan sonra hiç açılmadı
usb ile açıp eski haline getirdim.
Hatadan bahsetmek gerekirse verboseyi açtım belki hatayı görürüm diye ancak reset attığı için hata sebebini göremedim

hata resmi oto restartı kapattım ve sonuç

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu hatayı almanın nedeni DSDT dosyanı doğru bir şekilde düzenlememiş olmanda kaynaklı. DSDT dosyanı doğru bir şekilde düzenleyip düzenlemediğini bilmiyorum. Zira sana önerdiğim yamalar haricinde rehberde bahsedilen önemli yamaların da yapılması gerekli. DSDT'ye ke olarak verdiğim config ile deniyor musun?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

neco4545

APPRENTICE
21 Eyl 2018
30
1
21
31
Bu hatayı almanın nedeni DSDT dosyanı doğru bir şekilde düzenlememiş olmanda kaynaklı. DSDT dosyanı doğru bir şekilde düzenleyip düzenlemediğini bilmiyorum. Zira sana önerdiğim yamalar haricinde rehberde bahsedilen önemli yamaların da yapılması gerekli. DSDT'ye ke olarak verdiğim config ile deniyor musun?
Verdiğiniz config i kullandım ve sadece dediğiniz yamaları yaptım. Şu an yamaları tek tek deniyorum hangi yama hata veriyor onu bulmaya çalışıyorum.
Sizin verdiğiniz configde sıkıntı yaşıyorum. Normal config'e döndüğümde pc açılıyor
dsdt dosyasının compile işleminde sıkıntı olmuş düzelttim ancak ekran parltaklığı yine düzelmedi

Son düzenleme: