tamamdır yukarda paylaştığınız dosya ile deniyorum şimdi hata alırsam size efi dosyasının yerini ss olarak atacağım
olmadı. Bu arada birşey farkettim. Şöyleki ilk yazdırmada bios seçeneklerinde toshiba uefi diye çıkıyor. Bu sayede opencore boot ekranına ulaşıyorum. Sistemi kuruyorum. Fakat diyelim bilgisayarı kapattım yada restart attım biosda UEFİ toshiba yazcağı yerde opencore yazıyor sadece usb seçeneği kayboluyor. Bu sefer opencore ile boot edince bu hatayı veriyor işte. O ekrana gelmek için tekrardan bilgisayarı açıp sıfırdan yazdırmam gerekiyor.
Ben bunun opencorenin 8.0 sürümünden olcağını düşünüyorum. Çünkü 0.7.7 sürümüyle kurulum yaparken böyle bios problemleri yaşamamıştım.
@yusufklncc 'da eski dosyalar varsa onları siteye upload edebilir mi eminimki sorunum düzelecek.
----------------------------------------------------
Kardeşim verdiğin config işe yaradı galiba. Sıfırdan yazdırdım configi attım opencore açıldı sonunda. Sonra 3 kez daha denedim resetliyip hepsinde açıldı. Ama menüde sadece windows ve macos install var reset nvram felan yok onları nasıl aktif yaparım.
-----------
Yada gereklimi reset nvram felan
GÜNCELLEME -----
config.plist den Hide Auxilary değerini false yapınca reset nvram gözükme sorununuda düzelttim.Şimdi kurulum ekranına geçiyormu diye deniycem
-----------
Kurulum bitti sistem acıldı güncellemeleri yaptım. Nvidia web driver çalıştı. Fakat şöyle bir sorunum var hiçbir şekilde config.plist dosyasını oynıyamıyorum. En ufak oynamada no schema diyo açılışta 2 sekme geliyor high sierra diyorum apple logosunda kalıyor. Bir kexti silemiyoryum mesela.
Kendim opencorenin install guides ini takip ederek plist düzenleyip sıfırdan kurulum yaptım. Hiçbir sıkıntı yok herşey çalışıyor. Bu arada forum ölmüş.