i5 6402P, MSI H110M PRO-VD Hackintosh Uyumluluğu

lexonn

APPRENTICE
31 Ocak 2020
3
0
1
Öncelikle Merhabalar,
Dual Boot Olarak MacOS Catalina Kurmak İstiyorum Fakat Bu Konu Hakkında Maalesef Hiçbir Bilgi Sahibi Değilim.
Öncelikli Olarak Sizlere Donanımlarımın Uyumluluğu Hakkında Sorularım Olacak Sizlere.

Donanımlar
İşlemci :
Intel Core i5 6402P Soket 1151 2.8GHz
Anakart : Msi H110M PRO-VD
Ekran Kartı : Sapphire AMD RX470 4GB
Ram :
Gskill Aegis 8x1 2133 Mhz
SDD : Corsair Force LE 120GB
HDD : WD Blue 1TB

1.Sorum : "P" İbareli İşlemcilerde Grafik Kartı Olmuyor -Yani Bildiğim Kadarıyla- VGA'dan görüntü alamıyoruz . Duyduğum Kadarıyla Kurulum Sırasında VGA'dan görüntü almak gerekebiliyormuş - Birkaç Arkadaşım Söyledi- . Kurulum Sırasında VGA'dan görüntü Almaya İhtiyacım Olacak mı?

2.Sorum : Açıkçası Bu Kurulum Olayı Bana Çok Karışık Geldi Windows Yüklemeye Benzemiyor Maalesef. Bu İşin Altından Kalkamayacağım Gibi Düşünüyorum . Kurulum Sırasında Yardımcı Olabilecek Var mıdır ?

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
1.Sorum : "P" İbareli İşlemcilerde Grafik Kartı Olmuyor -Yani Bildiğim Kadarıyla- VGA'dan görüntü alamıyoruz . Duyduğum Kadarıyla Kurulum Sırasında VGA'dan görüntü almak gerekebiliyormuş - Birkaç Arkadaşım Söyledi- . Kurulum Sırasında VGA'dan görüntü Almaya İhtiyacım Olacak mı?
VGA ile görüntü aktarımına ihtiyacın yok zira macOS VGA desteklemiyor. İşlemci ekran kartının olmaması soruna yol açmaz RX 470 macOS Catalina destekli bir kart bu yüzden sorun olmaz.

2.Sorum : Açıkçası Bu Kurulum Olayı Bana Çok Karışık Geldi Windows Yüklemeye Benzemiyor Maalesef. Bu İşin Altından Kalkamayacağım Gibi Düşünüyorum . Kurulum Sırasında Yardımcı Olabilecek Var mıdır ?
Windows yüklemek 5 yaşındaki bir çocuğun yapabileceği bir işlem bu konuda windows ile macOS birbirine benzemez. Sorun yaşadığın durumlarda önce sorununla ilgili forumda arama yapıp çözüm bulamazsan sistem bilgilerin ile sorunu anlatan yeni bir konu açman dahilinde ben yada arkadaşlarım yardımcı olacaktır.

Dipnot : Catalina dualboot yapmak istiyorsan önce tüm diski silmen gerektiğini sonra macOS yüklemesi yapman gerektiğini ve en son windows yüklemen gerektiğini sakın unutma bu yüzden önemki verilerini yedekle.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

lexonn

APPRENTICE
31 Ocak 2020
3
0
1
VGA ile görüntü aktarımına ihtiyacın yok zira macOS VGA desteklemiyor. İşlemci ekran kartının olmaması soruna yol açmaz RX 470 macOS Catalina destekli bir kart bu yüzden sorun olmaz.

Windows yüklemek 5 yaşındaki bir çocuğun yapabileceği bir işlem bu konuda windows ile macOS birbirine benzemez. Sorun yaşadığın durumlarda önce sorununla ilgili forumda arama yapıp çözüm bulamazsan sistem bilgilerin ile sorunu anlatan yeni bir konu açman dahilinde ben yada arkadaşlarım yardımcı olacaktır.

Dipnot : Catalina dualboot yapmak istiyorsan önce tüm diski silmen gerektiğini sonra macOS yüklemesi yapman gerektiğini ve en son windows yüklemen gerektiğini sakın unutma bu yüzden önemki verilerini yedekle.
Öncelikle Çok Teşekkür Ederim. MacOS Catalina'yı Yüklemek A'dan - Z'ye Anlatan Rehber Mevcut mudur ? Windows Kurmak Gerçekten 5 dakikalık bir iş fakat macOS öyle değil ve kurulumu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Şimdiden Teşekkürler