Arkadaşlar merhaba. Cihazıma bugün Mojave kurulumunu gerçekleştirdim ve adım adım düzenlemeleri yapmaya çalışıyorum. Fakat kullandığım laptop üzerinde bulunan nvidia ekran kartını kapatmak için uyguladığım rehberin "ACPI dosyalarının refs.txt ile sökülmesi" adımında problem yaşıyorum.
*Clover Bootloader ekranında F4 ile ACPI dosyalarımı çıkardım.
*DSDT/SSDT Düzenleme rehberindeki gibi oluşturduğum refs.txt dosyasını CLOVER/EFI/CLOVER/ACPI/origin yoluna attım.
*Terminal üzerinden cd /Volumes/CLOVER/EFI/CLOVER/ACPI/origin yoluna gittim.
Fakat buradan sonra iasl -da -dl -fe refs.txt DSDT.aml SSDT*.aml komutunu uyguladığımda -bash: iasl: command not found şeklinde bir hata alıyorum. GateKeeper Toggler ile çözüme ulaşan bir arkadaşı görünce kurup devredışı bıraktım fakat sonuç yine aynı. Acaba problem ne olabilir?
Origin klasörüm aşağıdaki gibidir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
*Clover Bootloader ekranında F4 ile ACPI dosyalarımı çıkardım.
*DSDT/SSDT Düzenleme rehberindeki gibi oluşturduğum refs.txt dosyasını CLOVER/EFI/CLOVER/ACPI/origin yoluna attım.
*Terminal üzerinden cd /Volumes/CLOVER/EFI/CLOVER/ACPI/origin yoluna gittim.
Fakat buradan sonra iasl -da -dl -fe refs.txt DSDT.aml SSDT*.aml komutunu uyguladığımda -bash: iasl: command not found şeklinde bir hata alıyorum. GateKeeper Toggler ile çözüme ulaşan bir arkadaşı görünce kurup devredışı bıraktım fakat sonuç yine aynı. Acaba problem ne olabilir?
Origin klasörüm aşağıdaki gibidir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Ekli dosyalar
-
65.7 KB Görüntüleme: 165
- BootLoader
- OpenCore & Big Sur
- Laptop Modeli
- MSI GE73VR-7RE
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7 7700HQ
- Grafik Kartı
- HD Graphics 630
- Ses Kartı Modeli