iMac Time Machine sorunu

canarite

APPRENTICE
26 Kas 2020
3
0
1
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Araştırma yaparken siteye denk geldim ve üye oldum. Bilgili arkadaşların yardımı dokunur umarım.
1.6Tb dosyayı time machine ile yedeklemeye çalışıyorum fakat süre çok uzun ve elektrik gitti geldi 500gb çöp oldu. Yedeği kaldığı yerden de devam ettiremediğim için time machine harici program aradım. SuperDuper isimli program time machine ile aynı görevi görüyor mu? Sistem direkt iMac yani windows üzerinde kurulu değil. Superduper ile verileri komple yedek aldıktan sonra mojave kurulumu yapacağım yani komple mac diskini sıfırlamam gerekiyor. Hdd'de problem olma riski var sürekli donma kasma yapıyor. Apple destekle görüştükten sonra yedek alın komple format atalım dediler. Bu yüzden time machine yerine superduper ile yedek alırsam aynı mantıkla çalışır mı? Sistem sıfırlandıktan sonra harddiski takıp yine superduper ile verileri mac diskine mi yedekleyeceğim? Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
SuperDuper sistemin bir kopyasını oluşturur.
Yani şu anda High Sierra kullanıyorsan SuperDuper yedeği ile Mojave sistemin High Sierraya düşebilir.
TimeMachine kullanman en mantıklı hareket olacaktır.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

canarite

APPRENTICE
26 Kas 2020
3
0
1
Cevap için teşekkür ederim. Şu an Mojave kurulu. Ve bütün verilerimi yedekledikten sonra da tekrar Mojave kuracağım için problem olmaz diye düşünüyorum ama. Time machine için sıkıntı var. Veriler çok fazla ve elektrik git gel olduğunda sıfırdan başlatıyor. SuperDuper hızlı mı diye kontrol edeceğim açıkçası. Şu an kopyalama başlatacağım bakalım hız ne durumda :)
Arkadaşlar birde bütün sistemi değil de sadece kullanıcılar kısmını ve uygulamaları yedeklesem sistemi yedeklemesem olur mu? Yani zaten sistemi formatlayacağım için oradaki verilere ihtiyacım yok. Sizce problem olur mu?

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Arkadaşlar birde bütün sistemi değil de sadece kullanıcılar kısmını ve uygulamaları yedeklesem sistemi yedeklemesem olur mu? Yani zaten sistemi formatlayacağım için oradaki verilere ihtiyacım yok. Sizce problem olur mu?
Deneyebilirsin. Nihayetinde Super Duper seçenekleri sunuyor hatırladığım kadarıyla. Ama çalışır ama çalışmaz, bunu sen deneyeceksin artık.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

canarite

APPRENTICE
26 Kas 2020
3
0
1
Deneyebilirsin. Nihayetinde Super Duper seçenekleri sunuyor hatırladığım kadarıyla. Ama çalışır ama çalışmaz, bunu sen deneyeceksin artık.
Teşekkürler fakat superduper iptal ettim. Anlamadığım şey yedekleme için seagate 4tb hdd aldım ve içerisine böldüğüm hddye ne atarsam atayım kopyalama süreci aşırı çok. Normal problemim iMac'ın kasması, donması. Çizim yaparken bir anda durduk yerei kasmaya başladı. Bende sistemi yeniden başlattım. Ardından kapatılan pencerelerim ekrana geldi ve hiç müdahale edemedim. Çark sürekli dönüyor finder yanıt vermiyor.
Finder'ı sonlandırıyorum tekrar açıyorum ama yok yani. Sistem durduk yere kasmaya başladı. Şimdi o kadar kasmıyor kilitlenme yok çok. Fakat herhangi bir resmin üzerine tıkladığımda sağ kısımda önizlemesine bile bakarken 1 dakika filan bekletiyor.
Cpu sistem %1 küsür
Bellek kullanılan 10gb önbellek 8gb diyor.
Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum 5 yıldır uçak gibi olan sistem şu an sürünüyor. Sanki sistemi bişey kastırıyor anlamadım gitti.
Apple destekle görüşmemizde kurtarma moduyla başlatıp diski onar dedim problem buldu gibi ama kırmızı bir yazılı hata gelmedi. İşlem bitti dedi. Fakat tekrar açınca kasmaya sürünmeye devam. Mojave'yi tekrar yükledim diske yine sürünmeye devam.
Big Sur'a geçiş yapsam sizce bu kasma donma geçer mi akadaşlar? Yani ne yapacağımı da bilmiyorum felaket sıkıntıdayım. Bütün emeklerim çizimlerim çalışmalarım çöp olacak :/

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Big Sur'a geçiş yapsam sizce bu kasma donma geçer mi akadaşlar? Yani ne yapacağımı da bilmiyorum felaket sıkıntıdayım. Bütün emeklerim çizimlerim çalışmalarım çöp olacak :/
Yedeklerini bir şekilde aldıktan sonra sistemi formatayabilir, Big Sur deneyebilirsin. Ancak 1.6 TB'nin HDD'Ye yedeklenmesinden bahsediyorsun. Bu işlem oldukça uzun sürecektir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet