Ağ Geçidi denetleyicisini etkinleştirmek için:
Sudo spctl - yönetici etkin
2. macOS Catalina'da SIP'yi devre dışı bırakma komutu
Adım 1 - Kurtarma moduna girin
Adım 2 - Yardımcı programları seçin - terminal
Adım 3 - SIP'yi devre dışı bırakmak veya etkinleştirmek için aşağıdaki komutu girin
csrutil devre dışı bırak
SIP'yi etkinleştirmek için
csrutil açık veya csrutil etkinleştir
Wireless indirme linki AppleIntelWiFi 0411.kext.zip
Linkteki zipli dosyayı açıp masaüstüne kopyalayalım.
Masaüstüne kopyaladığmız kext dosyasına sağ tuşla paket içeriğini göstere tıklayalım.Açılan klasörde info.plist dosyasını textedit programı ile açalım.
İşaretli olan yerelere wifi adı ve şifresnizi girip kaydelelim. Sonra aşağıdaki komutları çalıştıralım :
cd masaüstü
sudo chown -R kökü: tekerlek AppleIntelWiFi.kext
sudo kextload AppleIntelWiFi.kext
İşlem tamam wireless çalışıyor.Yanlız bu komutu her açtığımızda çalıştırmamız gerekiyor. Ya da vereceğim programı çalıştırmak yeterli
drive.google.com
Not : Kext dosyasını EFI klasörüne sakın kopyalamayın.Yükleme işlemi ile ilgili videolar youtube vardır.
Sudo spctl - yönetici etkin
2. macOS Catalina'da SIP'yi devre dışı bırakma komutu
Adım 1 - Kurtarma moduna girin
Adım 2 - Yardımcı programları seçin - terminal
Adım 3 - SIP'yi devre dışı bırakmak veya etkinleştirmek için aşağıdaki komutu girin
csrutil devre dışı bırak
SIP'yi etkinleştirmek için
csrutil açık veya csrutil etkinleştir
Wireless indirme linki AppleIntelWiFi 0411.kext.zip
Linkteki zipli dosyayı açıp masaüstüne kopyalayalım.
Masaüstüne kopyaladığmız kext dosyasına sağ tuşla paket içeriğini göstere tıklayalım.Açılan klasörde info.plist dosyasını textedit programı ile açalım.
İşaretli olan yerelere wifi adı ve şifresnizi girip kaydelelim. Sonra aşağıdaki komutları çalıştıralım :
cd masaüstü
sudo chown -R kökü: tekerlek AppleIntelWiFi.kext
sudo kextload AppleIntelWiFi.kext
İşlem tamam wireless çalışıyor.Yanlız bu komutu her açtığımızda çalıştırmamız gerekiyor. Ya da vereceğim programı çalıştırmak yeterli
Intel Kext Auto Loader
drive.google.com
Not : Kext dosyasını EFI klasörüne sakın kopyalamayın.Yükleme işlemi ile ilgili videolar youtube vardır.