Merhaba öncelikle forumda ki UHD 620 için çözülmüş bir konuyu takip ederek ekran kartını tanıtmayı başardım bunun için teşekkür etmek istiyorum. Ayarlanmış UHD_630.plist kullanarak ve framebuffer ile kendim için bir config dosyası oluşturmaya çalıştım. Açıkçası ekran katının tanıtımında sorun yaşamadım fakat ekran çok karanlık ve parlaklık çalışmıyor.
Buradaki konulara ve yabancı forumlara baktım, Google'da iki gündür bir çok konuyu denedim.
- AppleBacklightFixup.kext
- Intelbacklight.kext
- Clover/ACPI içerisinde ki PNLF ayarı
- Ayrıca ssdt olarak SSDT-PNLF.aml
Bunların hepsini ayrı ayrı defalarca denedim. IGPU ve PNLF yaması için DSDT ve SSDT yamalamayıda denedim.
Fakat herhangi bir başarıya ulaşamadım.
Yaptığım ilk temiz kurulumda ekran parlaklığı (UHD 620 tanıtmadan) çalışıyordu. Sanırım birşeyleri eksik veya yanlış yapıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bilgileri:
Model: Dell Vostro 5581
İşlemci: i7-8565u
Ekran Kartı: IntelR UHD Graphics 620 / GeForce MX130 2GB
OS X: 10.13.6
Config.plist
İndir config plist
Buradaki konulara ve yabancı forumlara baktım, Google'da iki gündür bir çok konuyu denedim.
- AppleBacklightFixup.kext
- Intelbacklight.kext
- Clover/ACPI içerisinde ki PNLF ayarı
- Ayrıca ssdt olarak SSDT-PNLF.aml
Bunların hepsini ayrı ayrı defalarca denedim. IGPU ve PNLF yaması için DSDT ve SSDT yamalamayıda denedim.
Fakat herhangi bir başarıya ulaşamadım.
Yaptığım ilk temiz kurulumda ekran parlaklığı (UHD 620 tanıtmadan) çalışıyordu. Sanırım birşeyleri eksik veya yanlış yapıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bilgileri:
Model: Dell Vostro 5581
İşlemci: i7-8565u
Ekran Kartı: IntelR UHD Graphics 620 / GeForce MX130 2GB
OS X: 10.13.6
Config.plist
İndir config plist
Son düzenleme: