ÇÖZÜLDÜ Intel UHD 620 Ekran Parlaklığı (backlight) çalışmıyor

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
Merhaba öncelikle forumda ki UHD 620 için çözülmüş bir konuyu takip ederek ekran kartını tanıtmayı başardım bunun için teşekkür etmek istiyorum. Ayarlanmış UHD_630.plist kullanarak ve framebuffer ile kendim için bir config dosyası oluşturmaya çalıştım. Açıkçası ekran katının tanıtımında sorun yaşamadım fakat ekran çok karanlık ve parlaklık çalışmıyor.

Buradaki konulara ve yabancı forumlara baktım, Google'da iki gündür bir çok konuyu denedim.
- AppleBacklightFixup.kext
- Intelbacklight.kext
- Clover/ACPI içerisinde ki PNLF ayarı
- Ayrıca ssdt olarak SSDT-PNLF.aml

Bunların hepsini ayrı ayrı defalarca denedim. IGPU ve PNLF yaması için DSDT ve SSDT yamalamayıda denedim.
Fakat herhangi bir başarıya ulaşamadım.

Yaptığım ilk temiz kurulumda ekran parlaklığı (UHD 620 tanıtmadan) çalışıyordu. Sanırım birşeyleri eksik veya yanlış yapıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem Bilgileri:
Model: Dell Vostro 5581
İşlemci: i7-8565u
Ekran Kartı: IntelR UHD Graphics 620 / GeForce MX130 2GB
OS X: 10.13.6

Config.plist
İndir config plist

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: K_Kalkan

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
Evet, ne yazık ki denedim. İşe yaramamıştı.

Bu sabah Whiskey Lake ile ilgili Hackintosh sorunlarını aradığımda şöyle bir şey buldum.
i5-8265U(Whiskey Lake),screen doesn't have back light | tonymacx86.com

Burada gösterilen rehberi de denemiştim, başarılı olmamıştı. Sanırım dsdt ve SSDT’leri yapamadım.
(İlk denememde sistem açılmamış, hata vermişti)

Benim iki sorum olacak, Whiskey Lake nedir? Ve İ7 8565u (UHD 620) desteklenmeyen bir donanım mı.
Çünkü sorunu çözmek için uğraşması çok zor, ekran kapkaranlık. Hdmi ile monitöre bağlamayı denedim oda işe yaramadı.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Whiskey Lake işlemcini kod adıdır. Örnek olarak
6. Nesil intel core işlemciler skylake
7. Nesil intel core işlemciler kabylake

Lilu ve whatevergreen kextlerin güncel sürümlerini Efi /clover /kext / other yoluna kopyala.
https://github.com/acidanthera/Lilu/releases/download/1.3.5/1.3.5.RELEASE.zip
https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/releases/download/1.2.7/1.2.7.RELEASE.zip
Config de Add PNLF ve fix display işaretleyip dene. Ek olarak da bu smbios kimlikleri dene. Smbioslar işe yaramaz ise farklı ig platform id leri denemelisin.
MacBookPro14,1
MacBookPro14,2
MacBookPro15,1

• Like
Tepkiler: K_Kalkan

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
Bugün bilgisayara ihtiyacım olduğu için kaldırmak zorunda kaldım. Akşama tekrar kurup söylediklerini deneyeceğim. Sonuçları yazarım, teşekkür ederim.

S10soz_21, Çok teşekkür ederim dostum. Kimlikleri değiştirmem işe yaradı, ekran kartını da kurulumdan sonra kendiliğinden tanıdı.

S

Silinen üye 7596

Guest
Bugün bilgisayara ihtiyacım olduğu için kaldırmak zorunda kaldım. Akşama tekrar kurup söylediklerini deneyeceğim. Sonuçları yazarım, teşekkür ederim.

S10soz_21, Çok teşekkür ederim dostum. Kimlikleri değiştirmem işe yaradı, ekran kartını da kurulumdan sonra kendiliğinden tanıdı.
Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. Aynı ekran kartını kullanan birisi olarak yardımınıza ihtiyacım var. Ben Catalina kurmaya çalışırken, kuruluma başlaması için "Kurulumu Başlat ve Catalina Yükle" ye tıklar tıklamaz siyah bir ekran geliyor, Apple logosu altında beyaz bir bar doluyor ve dil seçme ekranı gelir gelmez ekran parlaklığı sıfıra iniyor. Sıfırdan bile kötü, ekran parlaklığı hiç çalışmıyor. Telefonun flashını laptopun ekranına tutarak ancak görebiliyorum ekranı.

Siz, UHD 620'yi hangi config dosyası ile, nasıl tanıttınız. Hangi kimliği nasıl değiştirerek kurulumdan sonra direkt olarak tanıdı ekran kartını?

Şimdiden teşekkürler...

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler