Intel Wi-Fi 6 AX200 Sonoma güncellemesi sonrası çalışmıyor

AcemiPenguen

APPRENTICE
2 Tem 2022
37
13
21
Diğer başlıklar altında konuyuları çok dağıtmış oldum. öncelikle bunun için kusura bakmayın.

sorunum, sonoma güncellemesi öncesi çalışan wifi güncelleme sonrası çalışmamakta. güncelleme yapmadan önce config update yapmıştım sistem güncellemesi olabilmesi için. sistemi de kablo bağlıyken yaptığımdan, o güncelleme mi bozdu farkına varamadım.

EFI klasörümü drive a attım. ne eksik ne fazla bilemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

BootLoader
OpenCore - Sonoma
Laptop Modeli
HP Elitebook 850 G7
Anakart Modeli
Coffee Lake
İşlemci Modeli
Intel i5-10210U CoffeLake
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC285
Disk ve RAM
WD NVMe SSD 1 TB / 16 GB DDR4-2666 SDRAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Sonoma güncellemesi sonrası Ağ kartı için kext sürümü yükseltiyor musunuz?
Bununla deneyip sonucu paylaşın.
WIFI.BT Intel Sonoma.zip

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

AcemiPenguen

APPRENTICE
2 Tem 2022
37
13
21
Sonoma güncellemesi sonrası Ağ kartı için kext sürümü yükseltiyor musunuz?
Bununla deneyip sonucu paylaşın.
WIFI.BT Intel Sonoma.zip
bunu denemiştim bir konu altında bu paylaşılmıştı. dosyalar aynı mı tam emin değilim. hemen indirip deniyorum. bluetooth bu şekilde güncelleme sonrası yakınındaki cihazları bulmaya başlamıştı ama wifi de değişiklik olmamıştı. deneyip sonucu yazıyorum.
bunu denemiştim bir konu altında bu paylaşılmıştı. dosyalar aynı mı tam emin değilim. hemen indirip deniyorum. bluetooth bu şekilde güncelleme sonrası yakınındaki cihazları bulmaya başlamıştı ama wifi de değişiklik olmamıştı. deneyip sonucu yazıyorum.
bu ekteki dosyalarla da denedim, malesef çözüm sağlamadı. wifi ikonunda açma kapama aktif değil, hemen yanındaki bluetooth, ses, ekran ışığı, wifi, airdrop seçeneklerinin toplu kontrol edildiği yerden wifi ye tıklayınca açıyor, bağlı değil diyor. tekrar wifi ikonuna gelince orada yine işlem yaptırmıyor. sistem ayarları kısmına girince orada kapalı görünüyor. bir de wi-fi kapalı yazısının solunda kırmızı nokta var. bu kext de işe yaramadı gibi..

bu ekteki dosyalarla da denedim, malesef çözüm sağlamadı. wifi ikonunda açma kapama aktif değil, hemen yanındaki bluetooth, ses, ekran ışığı, wifi, airdrop seçeneklerinin toplu kontrol edildiği yerden wifi ye tıklayınca açıyor, bağlı değil diyor. tekrar wifi ikonuna gelince orada yine işlem yaptırmıyor. sistem ayarları kısmına girince orada kapalı görünüyor. bir de wi-fi kapalı yazısının solunda kırmızı nokta var. bu kext de işe yaramadı gibi..
Sanırım bu probleme bir çözüm henüz yok. Ventura ya geri dönüş yapmak durumunda kalıcam bu durumda..

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore - Sonoma
Laptop Modeli
HP Elitebook 850 G7
Anakart Modeli
Coffee Lake
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC285
Disk ve RAM
WD NVMe SSD 1 TB / 16 GB DDR4-2666 SDRAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
sonoma da çalışan örnekler var. ama kextin hala sonoma için stabil sürümü yok kararsızlıklar olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Plistinize görseldeki girişi yapın çalışacaktır.

xmVuHF1.png

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

Asi22Tr

APPRENTICE
13 Haz 2020
9
14
21
Konudaki Efi dosyası içindeki WiFi ve BT kextleri sonoma için güncellenmiş olan ve çalışmakta. En son paylaşımdaki efi 0.9.6 konulu olan paylaşım, kolaylıklar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Asus x550v
İşlemci Modeli
Intel Core i7 HQ6700
Grafik Kartı
HD Graphics 530 & Nvidia GT950M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
RT8111 & Intel 7265 AC
Disk ve RAM
1 TB SSD & 1 TB HDD & 16GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

AcemiPenguen

APPRENTICE
2 Tem 2022
37
13
21
tamamdır. şimdilik venturaya döndüm ama en azından burada örnek kextler birikmiş durumda. güncellemeye karar verdiğimde tekrar uğrarım. teşekkür ederim.
merhaba. konuyu tekrar hortlatmış olucam ama şöyle bir şey dikkatimi çekti. sistemi yeniden kurmam gerekiyordu. tüm diski biçimlendirip kurulum denemekteydim. ilk restarta kadar sorunsuz ilerliyorum ama ikinci restart sonrası hp nin hata mesajıyla açılacak şekilde sürekli resetliyor grafik arayüzde.

efi dosya arşivinizdeki 0.9.2 yi indirdim, klasör olarak onu ekledim efiye ve sadece laptop hp klasörünü değil, tüm markaların whiskey lake olan config dosyasıyla denedim. hiç birinde başarılı olamadı.

zamanında bir önceki sürümü kurarken de o dosyaları kullanmamıştım. farklı bir hp elitebook modelinin efisi paylaşılmıştı. bu nedenle de kamera, ses input ve hdmi output ne yapsam çalışmadı.

sizden ricam, hp elitebook 830 g6 ya tam uyumlu bir efi nereden bulabilirim?

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore - Sonoma
Laptop Modeli
HP Elitebook 850 G7
Anakart Modeli
Coffee Lake
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli