IORegistryExplorer da CPU0 Görüntülenmiyor ve Intel Power Gadget Hareket Yok

ahmetaltaii

APPRENTICE
10 Mar 2020
87
18
21
Arkadaşlar merhaba,

MacOS Sequoia güncellemesi için temiz bir kurulum yaptım. Enteresandır, daha önceki sürümlerde yaşamadığım ama Squoia için yaşadığım EFI problemlerini bir şekilde aştıktan sonra, şuan benim adıma muhteşem şekilde çalışan ses ve gpu konfigürasyonlarını yaptığımı düşünüyorum. Daha önce hiç bir sistemime İşlemci güç yönetimi yapmadım. Fakat sürekli hackintosh kullanıyorum. Sonoma'da yaşadığım bazı aksaklıklar donmalar vs yüzünden, yapabildiğim kadar optimizasyon yapmaya karar verdim. Fakat IORegistryExplorer da işlemcimi bile göremediğim için başlamadan bitti sayılır.

Aşağıda CPU aramasında çıkan tüm sonuçların ekranını paylaşıyorum.

SMBIOS ta bazı değişiklikler yaptım fakat, zannediyorum bununla alakalı bir şey değil.

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekran Resmi 2024-11-10 20.43.12.png

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
ASUS PRIME H510M-K
İşlemci Modeli
i5 10400
Grafik Kartı
Asus RX570 8G
Disk ve RAM
512M2 ADATA LEGEND 700 SSD & 16GB DDR4 FURY 3200

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
X86plugin için SMCProcessor.kext kextin ekli olması gerekiyor. config de paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: strangerone

ahmetaltaii

APPRENTICE
10 Mar 2020
87
18
21
Config dosyamı paylaşıyorum. SMCProcessor.kext zaten ekli görünüyor. İnternette araştırmalar yapıyorum ama bir çözüm bulamadım henüz.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
ASUS PRIME H510M-K
İşlemci Modeli
i5 10400
Grafik Kartı
Asus RX570 8G
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Cihazın tümleşik grafik kartı tanıtılmamış görüyor. Kullanmayacaksan en azından biostan filan kapatılıyorsa kapat. Bu performansı etkiler. Yine usb port yaması yapılmamış. Ham haliyle bir yapılandırma paylaşmışsın.
Önce yapılandırmanı cihazına göre özelleştir. İntel Power Gatged artık desteklenmiyor. Sistemi İstats veya türevi uygulamalar ile gözlemle.

Açık kaynak olarak bununla da bakabilirsin.
Release v2.11.17 · exelban/stats

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

ahmetaltaii

APPRENTICE
10 Mar 2020
87
18
21
Tekrar merhaba, USB Port yamasını tamamladım.

Gönderdiğiniz uygulamadan CPU ile alakalı verileri görüntüleyebiliyorum. Ekran görüntüsünü de paylaşıyorum.

iGPU zannedersem H-5XX versiyon chipsetler hackintosh tarafından desteklenmediği için kullanılamıyor. Bu yüzden AMD bir ekran kartı tercih ettim. Bunu devre dışı bırakmam gerekiyor zannediyorum. Sizce başka neler yapmam gerekiyor?

Bir de iGPU devre dışı bırakma işlemini config.plist üzerinde mi yapmam gerekiyor?

Genellikle iOS Simulator çok fazla kullanıyorum. NODE JS vs birden fazla proje için sürekli kullanıyorum. Yani cihazı çoğu zaman sunucu gibi kullandığım için yük altında sayılır. Ben bu ara ara donmalar vb. sorunları konfigürasyona bağlıyorum. Ama bahsettiğim gibi bunları öncesinde hiç yapmadım.

Bir de konu ile alakalı mı bilmiyorum ama, XHCI Unsupported kextini devre dışı bıraktığımda USB çalışmıyor. Bu normal mi?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
ASUS PRIME H510M-K
İşlemci Modeli
i5 10400
Grafik Kartı
Asus RX570 8G
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
SSDT-RHUB dosyasına ihtiyacınız var mı? Bununla XHCI Unsupported aynı anda kullanmak yerine usbinjektall kext ile portları enjetkte etmeyi dene.
SSDT dosyaların arasında EC dosyan yok. bunu eklemen veya EC-USBX.aml birleşik dosyasını kullanman gerekiyor.

Bu yapılandırma ile sistemi açmayı dene ve sonucu paylaş. Eğer Apple servisleri hali hazırda açıksa hepsinden çıkış yap öyle dene.
H510M-K+OC1.0.2.zip

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler