ÇÖZÜLDÜ Kapanma (Shutdown=Restart) Problemi

Bu konudaki mesaj 2 en iyi cevap olarak seçildi.

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
Merhbalar,

Donanım detayları şu şekilde;
  • ASUS Z97 PRO Gamer
  • Intel Core i7 4790K
  • Zotac GTX 970 AMP! Extreme Edition 4GB
  • 16 GB 4X4 1866 Mhz Cl10
  • Samsung 960 EVO NVMe M2 SSD
MacOS High Sierra 10.13.6 (17G12034) kullanıyorum.

Üç gündür uğraşıyorum, sanırım denemediğim yöntem neredeyse kalmadı. Her türlü kombinasyonda denemeler yaptım ama işin içinden çıkamadım. Usta eli gerekiyor. :)

Yükleme yaptığım imaj diğer siteden... İçerisinde çok fazla patch ve kext vardı, sanırım yarısından çoğunu sildim. Şu an her şey çalışıyor ama kapanma çalışmıyor.

Bu süreçte Clover versiyonum 5100 idi, 5118'e geçtim. Bu geçiş esnasında yabancı forumlarda kapanma problemi ile alakalı "AptioMemoryFix.efi" için çok şey okudum. Şu an son versiyon Clover'da "OsxAptioFix3Drv.efi" kullanıyorum ve haliyle "EmuVariableUefi.efi" de ihtiyaç kalmadı. Problemsiz açılıyor MacOS.

İşlemcim sebebiyle SMBIOS olarak iMac 15,1 kullanıyorum. 14,2-18,2-MacPro 6,1 SMBIOS'larını denedim fark etmedi.

Önerilen FixRTC, FixShutDown, FixHeaders, Halt Enabler, Generate Options, AppleRTC, AppleIntelCPUPM vs. ayarlarını birçok farklı kombinasyonlar ile denedim sonuç yok.

MacOS kapat dediğimde CpuHalted diyor ve ekran kapanıyor. Kasamın içine baktığımda sanki sadece ekran kartı çalışıyor sanırım. NVRam ile ilgili de AptioMemory güncellemesi sıra sürücüleri doğru yüklediğimi düşünüyorum.

Yine yabancı forumlarda aynı işlemciye sahip bir üyeye, moderator yeni bir Config.plist yapmış, karşılaştırdım en az 15-20 farklı seçim vardı. Birebir aynısını yaptım, yine olmadı. :) Geri döndüm haliyle.

Config dosyasını da buraya bırakayım, yardımlarınızı rica ediyorum...

Screen Shot 2020-05-26 at 23.25.26.png

Screen Shot 2020-05-26 at 23.25.39.png

Screen Shot 2020-05-26 at 23.25.49.png

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: janti

janti

APPRENTICE
19 May 2020
60
29
21
İstanbul
İşte işin ehli... Hocam harikasın. Çok teşekkür ederim. Verdiğin Clover'a sadece SMBIOS tanımladım, restart attım ve açıldıktan sonra kapamayı denedim: çalışıyor...

Şu an USB'ler karışmış gözüküyor sadece. Aşağıdaki görüntüde Sandisk Extereme USB 3.0 diğerlerinin hepsi 2.0. UsbInjectAll versiyonu eski gözüküyordu, yenisini attım fark etmedi. Ben önceki Kext listemi ve senin gönderdiğini görüntü olarak ekleyeyim. Ben karıştırıp bozmak istemiyorum, muhtemelen XHCI ile alakalı olanları atmam gerekecek ama senin engin tercübelerine bırakmak istiyorum. :)

Ayrıca FakeSMC sensörleri olmadığı için HW Monitör'deki algılayıcı sayısı azaldı ama hiç başaramadığım MacsFan içerisinde işlemci değerleri geldi. Bu da fanları ayarlayabilmem için pekala yeterli. Ayrıca işlemci güç yönetimi testi yaptım, başarılı... Nvme ssd tam hızda çalışıyor.

Bir de son olarak ben Broadcom Wifi veya ethernet kullanmıyorum. Bios'ta ethernet kapalı seçili. Senin gönderdiğin kext listesinden "AirportBrcmFixup, Atheros*2, IntelMausi ve Realtek" kextlerini silmemde bir sakınca var mı?

Screen Shot 2020-05-27 at 13.15.21.png

Screen Shot 2020-05-27 at 13.15.36.png

Screen Shot 2020-05-27 at 13.18.23.png

Bir de MacsFan ile fan değerlerini değiştiremiyorum...

Screen Shot 2020-05-27 at 13.59.11.png

Problemleri çözdüm... Ancak sonuç olarak her şey yolunda mı danışmak isterim.

- VirtualSMC'de fan değerlerini değiştiremiyordum, araştırdım bir şey de bulamadım. FakeSMC kextlerini atınca da sistem açılmıyor. Sanıyorum config.plist'te bir şey değiştirmek gerekiyor, ikisinin birlikte çalışması için. Çünkü Clover değiştirmeden önce beraber çalışıyorlardı.
- Fan için bir çözüm bulamayınca VirtualSMC sildim, FakeSMC ve sensör kextlerini attım, şimdi fanları kontrol edebiliyorum ama MacsFan içindeki algılayıcılar azaldı. Şu hali benim için yeterli. VirtualSMC'nin ekstra bir rolü yoksa tabii ki?

- USB ile ilgili, USB 3 aslında problemsiz çalışıyordu ama haritalamada sıkıntı vardı. FakePCIID_Intel_GbX, FakePCIID_XHCIMux ve FakePCIID kextlerini yükledim ve haritalama düzeldi. Tek tek port haritalaması ile uğraşmak istemiyorum, bu hali benim için yeterli.

- Pc aç/kapa/yeniden başlat da çalışıyor. Çok teşekkür ederim destekler için, ÇÖZÜLMÜŞTÜR.
:)

Screen Shot 2020-05-27 at 15.20.23.png

Screen Shot 2020-05-27 at 15.28.17.png

FakePCIID_Intel_GbX.kext problem yarattı, USB 3.0 takınca bazı USB 2.0 portları engelledi, sildim ve şu an o da düzeldi. Son haller şudur;

Screen Shot 2020-05-27 at 15.47.55.png

Screen Shot 2020-05-27 at 15.48.14.png

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: montezuma