Kext kurulumu sonrası logoda kalıyor klavye kullanılamıyor!!

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
Comet Lake Catalina kurulumu yaptım ses az geliyordu bende appleALC yi kaldırıp VoodooHDA kurdum fakat yeniden açtığımda ses hiç çalışmadı bari dedim önceden az gelsede geliyordu Backuptan Apple HDA yı kurdum s/l/e içine yeniden başlattım verbose mod kapalı tabi ama kapatmadan önce görmüştüm applepanic.com gibi bi hata veriyordu şimdi de açılışta logoda kalıyor yükleme çubuğu çıkmıyor ve klavye kapanıyor.

Macdriver 10 denedim
HFS Explorer denedim
Pragon denedim

ama klasörün içine erişsemde hda yı silemedim windowstan yani açılmıyor baya uğraşıpta yükledim bunu nasıl çözebiliriz size yüklediklerimide göstereyim
Adsız.jpg

Bunlardan dolayı sıkıntı olmuştur diye düşünüyorum ama Macdriver 10 ile eriştiğim bu klasörden bunları silemiyorum.

Lütfen yardım edin.
@kindo
@KaoS
@montezuma

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Çalışan EFI yedeğin yok mu?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Şu anda sistemi boot edemiyorsun anladığım kadarıyla ve bu soruna yüklediğin kextler sebep oluyor. Bunun için soruyorum en son çalışan EFI yedeklemişmisin?
Eğer yedeklemişsen Bunu fat32 bir USB belleğe yükle ve bununla sistemi boot ederek masaüstüne ulaş. Bu şekilde yaptığın eğişiklikleri geri al.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
Şu anda sistemi boot edemiyorsun anladığım kadarıyla ve bu soruna yüklediğin kextler sebep oluyor. Bunun için soruyorum en son çalışan EFI yedeklemişmisin?
Eğer yedeklemişsen Bunu fat32 bir USB belleğe yükle ve bununla sistemi boot ederek masaüstüne ulaş. Bu şekilde yaptığın eğişiklikleri geri al.
Çalışan EFİ usbimde mevcut onu usbye attım ama fakat yine aynı hatayı aldım hatta mac os klasörüne eriştim ordan kendi boot doslarını sildim efiyi yani silebiliyorum ama mac os bölümündekine erişemiyorum bende artık boot menüsünde sadece usb görünüyor ordan açıyorum hala aynı hata please go to https:/panic.apple

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Hangi bootloader kullanıyorsun Opencore mu Clover mı?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
Hangi bootloader kullanıyorsun Opencore mu Clover mı?
Open core
AppleHda kurulumunda böyle oldu hatta kextlere applehda disabler ekleyip bile denedim aynı hata devam ediyor
Kext kurulum programıyla yaptığım için direk s l e içine gitti kextlerimde görünmüyor apple hda
hocam naptın bulabildin mi çözümü @kindo

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Aşağıda paylaştığım yöntemleri denemen gerekiyor.

Bu şekilde eklediğin kextleri kaldırabilirsen sistemini açabilirsin. Olmazsa yedeklediğin EFI ile temiz kurulum yapman gerekebilir. Opencore da çok fazla gerekmedikçe yani çok özel bir durum olmadıkça kextlerin OC / KEXT içerisinde olması işini fazlasıyla görür.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662