ÇÖZÜLDÜ kIOPCIEnumerationWaitTime 900 & AppleACPI Hataları

Keremers

APPRENTICE
13 Eyl 2018
23
15
71
24
Sayın hocalarım, uzun süredir sorunsuz kullandığım sistemimde bir sebeten dolayı BIOS güncelledim ve Secure Boot açtım. Daha sonra tekrar eski çalışan BIOS sürümüne döndüm fakat Boot esnasında bir takım problemler yaşıyorum. İlk aldığım hata Appleacpi cpu proccessor id ... kısmında takılı kalmasıydı. Daha sonra Config dosyasınya oynadım NVRAM Reset yaptım bu sefer kIOPCIEnumerationWaitTime is 900 kısmında takılı kalıyorum. AppleMCEReporterDisabler.kext vs var sorun nedir acaba çözebilir miyiz? Kurulum USB sini buldum ondaki yedek çalışan EFI ile denedim yani bu EFI'lerin çalıştığına eminim bu da bana BIOS sorunu gibi geliyor ama hangi ayar da sorun var bulamadım.

EFI DOSYASI

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore 0,9,5
Laptop Modeli
SONOMA
Anakart Modeli
MSI B550 GAMING PLUS
İşlemci Modeli
RYZEN 5 3600X
Grafik Kartı
MSI RX480 4GB GAMING X
Disk ve RAM
16 GB 3200MHZ

turko35408

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Kas 2019
1,851
1,300
1,401
Lilu.kext ilk sırada olmalı. Dosyayı EFI > OC klasörüne kopyalayıp yapıştırın (sürükle/bırak yapmayın). BIOS'ta Re-Size Bar disable olmalı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
Open Core 1.0.7 (Dev) / Tahoe💢
Anakart Modeli
💢MSI MPG B550 Gaming Plus💢
İşlemci Modeli
💢AMD Ryzen 5 5600💢
Grafik Kartı
💢XFX RX 6700💢
Ses Kartı Modeli
💢ALC 897💢
Ağ Aygıtları
💢Realtek RTL 8111💢
Disk ve RAM
💢40 GB 3200 MHz 💢
  • Like
Tepkiler: strangerone

Keremers

APPRENTICE
13 Eyl 2018
23
15
71
24
ReSizeBar açık kalmış.. Above4G ayarını da açtım. Verdiğiniz config ile sorunsuz açıldı, çok teşekkürler. Uzun süre ilgilenmeyince paslanıyor insan..

BootLoader
OpenCore 0,9,5
Laptop Modeli
SONOMA
Anakart Modeli
MSI B550 GAMING PLUS
İşlemci Modeli
RYZEN 5 3600X
Grafik Kartı
MSI RX480 4GB GAMING X
Disk ve RAM
16 GB 3200MHZ
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler