ÇÖZÜLDÜ Kurulum "Previous Shutdown Cause: 3" Hatası

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu config ile dene. Olmazsa Clover / Boot Menü / Options içinde INject Nvidia ile ilgili ayarları tek tek aktif edip boot edip deneme yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Skullfire

Skullfire

APPRENTICE
1 Nis 2020
29
12
21
Bu config ile dene. Olmazsa Clover / Boot Menü / Options içinde INject Nvidia ile ilgili ayarları tek tek aktif edip boot edip deneme yap.
Çok teşekkürler. Salazar arkadaşın son paylaştığı Config ile deniyorum, yine Warning hatası verdi ama biraz bekledikten sonra kurulum ekranına geldi. Şu an format aşamasındayım. Bittiğinde bilgilendireceğim.
Öncelikle Montezuma ve Salazar'a teşekkürler, ama ne yazık ki yine bir sorun var. Format bitti, videodaki gibi usb'den yeniden başlattım. Sistem hard diskini seçip boot etmesini bekledim. Bu sefer de gri ekranda kaldı sistem. Fare izlencesi hareket ediyor, klavye caps lock ışığı yanıyor tepki veriyor. Ama Ekran olduğu gibi gride. Şu noktadan sonra ne yapabilirim?
Montezuma'nın son config dosyasını ekleyip tekrar denedim ve şu an masaüstünü gördüm. İlk fark ettiğim sesi tanımamış olması ama interneti algılamış. Sesi de kextlerle halletmeye çalışacağım. Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 65.3 KB Görüntüleme: 231
Son düzenleme:

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
Çok teşekkürler. Salazar arkadaşın son paylaştığı Config ile deniyorum, yine Warning hatası verdi ama biraz bekledikten sonra kurulum ekranına geldi. Şu an format aşamasındayım. Bittiğinde bilgilendireceğim.
Öncelikle Montezuma ve Salazar'a teşekkürler, ama ne yazık ki yine bir sorun var. Format bitti, videodaki gibi usb'den yeniden başlattım. Sistem hard diskini seçip boot etmesini bekledim. Bu sefer de gri ekranda kaldı sistem. Fare izlencesi hareket ediyor, klavye caps lock ışığı yanıyor tepki veriyor. Ama Ekran olduğu gibi gride. Şu noktadan sonra ne yapabilirim?
Montezuma'nın son config dosyasını ekleyip tekrar denedim ve şu an masaüstünü gördüm. İlk fark ettiğim sesi tanımamış olması ama interneti algılamış. Sesi de kextlerle halletmeye çalışacağım. Çok teşekkürler.
güle güle kullanman dileğiyle :)

• Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ses için imaj içinde AppleALC ve Lilu ekli. Tek yapman gereken anakartında kullanılan yonga setine uygun Layout-ID'yi Config / devices / Audio / Inject içine girmek. REhber konu:

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Skullfire

APPRENTICE
1 Nis 2020
29
12
21
Sağol mentezuma, Alc887'ymiş benimki, verdiğin linkten tek tek olabilecek Injectleri deniyorum. Birinden biri olacak herhalde. Ama geç açılma gibi başka bir sorunum daha var, çok geç boot ediyor sistem, "kextd stall {0} (60s) X86platformplugin IOHDACodec haası veriyor açılış en az 5dk sürüyor. Hata kodu ekte

Ekli dosyalar

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
Sağol mentezuma, Alc887'ymiş benimki, verdiğin linkten tek tek olabilecek Injectleri deniyorum. Birinden biri olacak herhalde. Ama geç açılma gibi başka bir sorunum daha var, çok geç boot ediyor sistem, "kextd stall {0} (60s) X86platformplugin IOHDACodec haası veriyor açılış en az 5dk sürüyor. Hata kodu ekte
Hackintool programı ile pci bölümündeki bilgileri dışa aktar yapıp paylaşır mısın config dosyan ile birlikte ses konusu çözmeye çalışalım

• Like

Skullfire

APPRENTICE
1 Nis 2020
29
12
21
Hackintool programı ile pci bölümündeki bilgileri dışa aktar yapıp paylaşır mısın config dosyan ile birlikte ses konusu çözmeye çalışalım
Hepsini zip dosyası yaptım, mesajdaki ekte bulabilirsin Salazar, teşekkürler. Geç boot problemi ile de ilgili bir bilgin varsa paylaşırsan sevinirm.

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: Salazar

Salazar

PADAVAN
7 Kas 2019
110
48
121
clover ekranında f4 metodu ile dsdt çıkartıp paylaşır mısın bir de oradan bakacağım layout id'ne
layout-id bölümüne 50 yazıp dener misin

Son düzenleme:
  • Like

Skullfire

APPRENTICE
1 Nis 2020
29
12
21
Tekrar teşekkürler Salazar. Fakat gerek kalmadı, sorunu Voodoo HDA kurarak çözdüm(Uefi/ESP kısmını kullanarak kurdum). Hatta geç açılma da vodoo kurulumu sonrası kendiliğinden çözüldü, sanırım sorunlu olan bir Apple kextin "AppleHDADisabler" ile blokladığı için öyle oldu. Sana ve Mentuzama'ya çok teşekkürler. Yeni bir sistem olarak başarılı kurulumlara eklenebilir.

Notlar: Grafik kartı Hdmi çıkışı ile sorunsuz çalışıyor, Dvi çıkışı sorunlu(800x600 düşük çözünürlükte kalıyor. Ama tek monitör kullandığım için çok sorun değil şimdilik). Test etmediğim bazı programlar ve sistemin ısı değerleri kaldı, onlara da zaman içinde bakacağım ama her şey şimdilik sorunsuz çalışıyor, uyku modu bile.

Not: Mikrofonu uzun uzadıya test edemedim ama onu da algılamış durumda.

• Like
Tepkiler: Salazar
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler