ÇÖZÜLDÜ Kurulum sırasında "STD :: Touchpad enabled" kısmında kalıyor

Bu konudaki mesaj 5 en iyi cevap olarak seçildi.

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
10020

Merhaba, forumda bulunan Mojave 10.14.5 imajı üzerinden osx kurulumu yapmaya çalışıyorum. Fakat boot etmeye başladığında "STD :: Touchpad enabled." yazısında takılı kalıyor, yardımcı olabilir misiniz.

Kuruluma geçerken yaptıklarım
  • Sistemimde UHD620 grafik yongası olduğu için config_UHD630.plist dosyasını kullanmaya çalıştım. Birde bu dosya üzerinde sistemimde nvme ssd olduğu için kextToPatch bölümüne yamaları ekledim.
  • Kuruluma (imaja hiç dokunmadan) geçtiğimde appleps2controller ... diye yazıp, aynen yukarıdaki gibi takılı kalmıştı. Bende bunun üzerine touchpad ile ilgili olabileceğini düşünüp, forumdaki bir konuda tavsiye ettiğiniz "ApplePS2SmartTouchPad.kext" dosyasını ekledim. Ondan sonrada bu noktada takılı kaldı.
  • Herhangi bir kext dosyasından kaynaklandığını düşünüp, imaj içerisinde bulunan bazı kext dosyalarını sildim ve ekleme yaptım.
Şuan kext/other dosyası içerisinde sadece şu dosyalar var.
  1. AppleBacklightFixup.kext
  2. ApplePS2SmartTouchPad.kext
  3. FakeSMC.kext
  4. GenericUSBXHCI.kext
  5. Lilu.kext
  6. NoTouchID.kext
  7. NullCPUPowerManagement.kext
  8. RealtekRTL8111.kext
  9. USBInjectAll.kext
  10. VoodooPS2Controller.kext
  11. WhateverGreen.kext

Laptop Modeli -> Dell Vostro 5581
8th Generation Intel® Core™ i7-8565U
Intel UHD Graphics 620 with shared graphics memory
Nvidia GeForce Mx130
256GB M.2 PCIe NVMe Solid State Drive
8GB, 1x8GB, DDR4, 2666MHz

Moderatörün son düzenlenenleri:

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
35
ApplePS2SmartTouchPad.kext Bu kexti kaldırıp ve voodops2Controller kext'in en güncel versiyonunu kullandığından emin olup tekrar dener misin. İki kext birbiriyle çakışıyor olabilir.

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
Başta ki duruma döndü: "ApplePS2Controller: Notification consumer published: ApplePS2SynapticsTouchpad" yazıp kaldı. Birde ekran karardı, bu neden oldu bilmiyorum.

10021

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
35
Vodoo ve diğer appleps2 kextleri olmadan denediğinde de mi hata veriyor ? İmaj içinde zaten Appleps2 kexti mevcut geliyor olabilir onu silmen gerekebilir ingilizcen varsa burayı bi incelemeni tavsiye ederim. Kabaca bazı kextleri sistemden silip denemen gerekebilir fakat @montezuma daha düzgün bi cevap verecektir.

K_Kalkan

APPRENTICE
26 Ocak 2017
44
8
21
Yaşadığım sorunu `ÇÖZÜLDÜ - kurulum öncesi "using 16384 buffer headers and 10240 cluster io buffer headers" problemi`
konusunda S10soz_21 tavsiye ettiği EFI dosyasını kullanarak aşabildim. İçerisinde bulunan DSDT dosyası sorunu aşmamı sağlıyor, fakat bu sefer de sistemde klavye ve touchpadi hiç bir şekilde çalıştıramıyorum. Kullandığım EFI`den kaynaklandığını düşünerek, imajınızda ki EFI içerisine sadece DSDT dosyasını atarak denedim ama yine aynı şekilde sonuçlandı.

VoodooPs2Controller.kext dosyasını hem kext/Other içerisinde hem L/E & S/L/E içerisinde denedim. Ama işe yaramadı. Sorunun bu dsdt dosyasından kaynaklandığını düşünüyorum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz? @S10soz_21
DSDT dosyası => dsdt.aml
SORUNUN ÇÖZÜMÜ
Sorun ekranda yazdığı gibi ps2 kontrolcülerinden veya apfs yamasından kaynaklanmıyor.
Eğer Clover boot aşamasında;
  1. STD :: Touchpad enabled
  2. apfs_module_start
  3. ApplePS2Controller: Notification consumer published: ApplePS2SynapticsTouchpad
gibi bir noktada kalıyor ise bios sürümünüzden kaynaklanan bir sorun mevcut. Forumlarda v1.0'a dönmeniz tavsiye edilmiş fakat ben hatayı ACPI/Patches içerisine şu yamayı yaparak geçtim.

ACPI/Patches:
CommentFind* [HEX]Replace [HEX]
ACPI PatchingA00A9353 54415301A00A910A FF0BFFFF

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi burada mevcut:

Son düzenleme:

aliuuzzuun

APPRENTICE
12 May 2019
81
5
21
25
Bende de aynı sorun var fakat

CommentFind* [HEX]Replace [HEX]
ACPI PatchingA00A9353 54415301A00A910A FF0BFFFF
bunu ekleyince düzelmedi. (OC kullanıyorum)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler