ÇÖZÜLDÜ Kurulum Sonrası Clover Sorunu

csknzdmr

APPRENTICE
31 Ocak 2019
21
0
51
38
Merhaba

C hardiskimde win10 kurulu, D: hardiski depo olarak kullanıyorum: F diskede high sierra kurdum. Disk ssd.

Fakst bir türlü açılışta ayrı ayrı seçemiyeoum win yada sierra açmayı. Sadece windows açılıyor. 1 gündür uğraşıyorum çözemedim. Nerede yanlış yapıyorum

Bir şekilde çözdüm. Ses var fakat wifi yok. Bu wifi ayarını nasıl yapacağım. Yardımcı olurmusunuz

İntel İ7-4710Q 2,50Ghz
16 GB ram
Ndvia Gtx865M

Bu sisteme kurdum. Ama wifiyi görmüyor

Duj

PADAVAN
16 Ara 2018
117
20
71
İstanbul
Wifi kartınızın modeli nedir? Windows üzerinden AIDA64 veya Mac üzerinden imajı yazdırdığınız usb içerisindeki "kurulum sonrası araçlar" klasöründen DCPIManager ile görüntüleyebilirsiniz.

Laptop Modeli
Asus X556UJ
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GT920M
Ses Kartı Modeli
ALC255
Ağ Aygıtları
RTL8111 & Atheros AR9565
Disk ve RAM
120 GB SSD & 500 GB HDD & 8 GB DDR3 1600MHz

Duj

PADAVAN
16 Ara 2018
117
20
71
İstanbul
benden daha bilgili biri yardımcı olacaktır ancak bildiğim kadarı ile intel wifi kartları desteklenmiyor.

Laptop Modeli
Asus X556UJ
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GT920M
Ses Kartı Modeli
ALC255
Ağ Aygıtları
RTL8111 & Atheros AR9565
Disk ve RAM
120 GB SSD & 500 GB HDD & 8 GB DDR3 1600MHz

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Wifi kartın desteklenmiyor. Bootloder sorununu çözmediysen ve usb ile açabiliyorsan. Usb efisinin clover klasörünü hdd efisindeki clover klasörü ile değiştir.

csknzdmr

APPRENTICE
31 Ocak 2019
21
0
51
38
Evde harici bir wifi adaptor ve ozaman onu takıp kullanırım. SSD üzerinden çalıştırmayı becerdim. Coveri kurdurduktan sonra kurulum dosyası içindeki ile birebir dğeişitr ve oldu.
Şimdi bir kaç sorum daha olacak.

Pcim MSİ Ge70 Apache Pro.

Ses kartı çalışıyor ilk kuruldugunda gördü ama ses çok çok az. Niçin olabilir. Normalde cihazda sound blaster var.

Pil ikonunu göstermek için tike bastıgımda kabul etmiyor. Pili nasıl yukarıda gösterebilirim.

Touch Pad sağlıklı çalışmıyor. DOkununca mouse imleci yukarı aşağı kayıyor kafayı yiyor.

Son olarak ndvia gtx860m kartım var. Bunu destekliyormu destekliyorsa çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Ses kartı çalışıyor ilk kuruldugunda gördü ama ses çok çok az. Niçin olabilir. Normalde cihazda sound blaster var
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Ses kartına göre farklı layout id kullan. Codec i bulmak için windows üzerinden aida64 ile ögrenebilirsin. Ek olarak bu uygulamayı dene. AUDIO ENHANCER | WINDOWS | MAC | ADVANCED EQUALISER | AUDIO EFFECTS
Pil ikonunu göstermek için tike bastıgımda kabul etmiyor. Pili nasıl yukarıda gösterebilirim.
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-acpi-battery-driver/downloads/RehabMan-Battery-2018-1005.zip
Bu kexti EFI/CLOVER/KEXT/OTHER yoluna kopyala. Olmaz ise ek olarak dsdt/ssdt yamalamalısın. Bunun için bu konuları inceleyebilirsin.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
ÇÖZÜLDÜ - Asus X550LN Batarya için DSDT düzenleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Touch Pad sağlıklı çalışmıyor. DOkununca mouse imleci yukarı aşağı kayıyor kafayı yiyor.
Bu rehberi deneyebilirsin. VoodooI2 ile Touchpad Tanıtmak (Uygulamalı Rehber) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Son olarak ndvia gtx860m kartım var. Bunu destekliyormu destekliyorsa çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım.
Bios ayarlarında dahili ekran kartı kapatma seçeneği yoksa tanıtamazsın. Kapatma seçeneği yoksa yapman gereken dsdt/ssdt üzerinden kaptmalısın. Tanıtılmadığında bile fazladan güç tüketir. Bunun için bu konuyu incelemelisin. Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Son olarakda işlemci güç yönetimi için bu rehberi incelemelisin. Stabilite açısından bunlar önemlidir. Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

• Like
Tepkiler: Ediko

csknzdmr

APPRENTICE
31 Ocak 2019
21
0
51
38
Pil ikonuda oldu. Şimdi en büyük sorunum touch pad. Onu çözmem lazım. Çünkü kullanıyorum. Ona dokununca sapıtıyor .Antılan rehber çok karışık. Bunun daha basit bir yolu yokmu. Yani kext gibi bir şey yokmu.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe