Kurulum yaparken siyah ekran

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
Selamlar dostlar elimde 2011 yılında aldığım casper marka bilgisayarım var işlemcim i7 640m 8 gb ram ndvia 320m ekran kartım mevcut kurulum dosyalarını usb kurup bootluyorum gelen ekrandan kurulum videosundaki gibi düzenlemeleri yapıyorum ekran kartı için fakat söyle bir sorunum var kurulumu başlattığım zaman bir süre sonra yazılar çizgileşiyor ve takılıyor bilgisayar reset vs yok kalıyor öyle işlemcinin onboard ekran kartının modelini internette bulamadım ve benim biosta sadece ahçi moda alabildim başka seçenekler mevcut değil sorunumun kaynağı mojave mi yoksa config dosyası ayarı yapamadığım için mi sevgiler

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Bu config ile dene olmaz ise şunları yap.
Eğer yazılar karmaşık bir şekilde ve yine girilmez işareti varsa buda “Still waiting for root device” hatasıdır. Bunun için:
  • Cihaz üzerindeki her port ile kurulumu deneyin.
  • USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 disk kullanın.
  • cpus=1 komutunu deneyin.
  • SMBIOS kimliği olarak MacBookpro6,1 kullanın

Ekli dosyalar

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
Config denemesini yapıyorum üstad şuan farklı usb aracağılı ile usb 2 kullanıyorum kimlik değişimi ve komutu hangi sekmeye gireceğim ayrıca kurulum videosundaki gibi ndvia seçeneğini kaldırıyorum onlarda başka editlenmesi gereken şeyler var mı ?

Edit: vermiş olduğun configle aynı yazı kayması oldu usb portunu değiştirdim fakat şuan eski hata şöyle yazıda kalıyordu

hıd legact shim 2 fakat şuan appleusbhost resources succesful oluyor ondan sonra aynı hata ve yazı kayması veriyor

Son düzenleme:

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
configte 330m yazılmış kartım 320m onu hangi sekmeden düzeltebilirim üstad

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Bu smbios macbook ların orjinal özellikleridir. Bizler ise sisteme en yakın smbios kullanırız. Önemli olan kurulumdan sonra ekran kartının düzgün tanıtılmasıdır. Vram boyutu gibi. Kurulumdan sonra senin 330m görünsede sorun değil. Önemli olan vram boyutudur.

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
Malesef appleusbhost resources succesful oluyor ondan sonra aynı hata ve yazı kayması veriyor ilerleme kaydedemedim acaba cloverden bir ayar yapmak gerekir mi cloverde intel ekran kartımıda buluyor ndvia kartımıda buluyor

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Hid Legacy shim 2 hatası için şu komutları dene. PCIRootUID=1 yada PCIRootUID=0 -legacy darkwake=0 dart=0 -f cpus=1

intel ekran kartımıda buluyor ndvia kartımıda buluyor
Windows üzerinden aygıt yöneticisinde intel ekran kartı bulunuyor mu? Eğer intel ekran kartıda buluyorsa nv_disable=1 komutu ekleyip ve inject nvidia işaretli ise işareti kaldırıp dene.

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
Hid Legacy shim 2 düzeldi onu geçiyor appleusbhost resources succesful oluyor ondan sonra kalıyor girilmez işareti geliyor artık cloverde intel ekran kartımıda görüyor ayarlar bölümünden ndvia ekran kartınıda hangisini inject edeceğim ? ve şuan windows kurulu ben ayrı yer açmadım normalde pc de c ve d hddlerim var ben yükleme ekranı geldiği zaman silmek istiyorum acaba windows yüklü olduğu için mi ilerlemiyor ayrı bölüm açmadan 500 gb hdd yi komple mac için kullanmak istiyorum.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Not olarak düşeyim intel hd ekran kartın varsa gt320m yi tanıtamzsın. 1. nesil intel hd graphics tanıtılması çok zahmetlidir. İnject intel işaretleyip fake id kısmına 0x12345678 girip dene.

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
İnteli kullanmak istemiyorum zaten gt320m bana kafi bu sürüm bu kartı kullanabilir mi

zadak1

APPRENTICE
5 Mar 2019
25
0
0
35
Şuan onuda geçtim kurulumu geçmiyor ki ekran görelim :)) appleusbhost resources succesful oluyor ondan sonra takılıp kalıyor şuan windows kurulu olduğu için olabilir mi ? kurulum ekranına bir gelebilsem formatlıyacağım hdd yi de göremedik :)))