Lynnfield işlemcilerin Sonoma ve Sequoia'nın istediği AVX2 desteği yoktur.Dahası sizin işlemcinizde AVX desteği de yoktur. Genellikle, "Core i3/i5/i7" ticari adı taşıyan CPU'lar AVX desteklerken, "Pentium" ve "Celeron" CPU'lar desteklemez. Üzerinde AVX desteği olsa AVX2 desteği CryptexFixup.kext ile AVX2 desteği bir şekilde halledilir ancak yok. Bütün bu özellikler olsa bile satın almayı düşündüğünüz Rx 5500 de işlemcinizin orijinal AVX2 desteği olmadığından yerel olarak çalışmayacaktır ve OCLP gerekecektir. Yamalı bir ekran kartı tüm özellikleri ile kullanılmayacaktır. Kaldı ki LGA1156 anakart da sorun yaratacaktır.
Yine de bir deneme yapmak isterseniz en yakın Hasswell ve Broadwell işlemciler için bu konuda hazırlanmış rehberden yararlanarak bir EFI hazırlamayı deneyebilirsiniz.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
Anlaşılan elimdeki eski sistemleri satıp kurtulmam gerekecek. Cevap için teşekkürler.
Lynnfield işlemcilerin Sonoma ve Sequoia'nın istediği AVX2 desteği yoktur.Dahası sizin işlemcinizde AVX desteği de yoktur. Genellikle, "Core i3/i5/i7" ticari adı taşıyan CPU'lar AVX desteklerken, "Pentium" ve "Celeron" CPU'lar desteklemez. Üzerinde AVX desteği olsa AVX2 desteği CryptexFixup.kext ile AVX2 desteği bir şekilde halledilir ancak yok. Bütün bu özellikler olsa bile satın almayı düşündüğünüz Rx 5500 de işlemcinizin orijinal AVX2 desteği olmadığından yerel olarak çalışmayacaktır ve OCLP gerekecektir. Yamalı bir ekran kartı tüm özellikleri ile kullanılmayacaktır. Kaldı ki LGA1156 anakart da sorun yaratacaktır.
Yine de bir deneme yapmak isterseniz en yakın Hasswell ve Broadwell işlemciler için bu konuda hazırlanmış rehberden yararlanarak bir EFI hazırlamayı deneyebilirsiniz.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
Hocam beni monterey kesmedi ve sonoma kurmayı deniyorum çünkü
burada benim seri işlemciye kurabilmiş birisi var. Sonoma kurulumunu başlattım cihaz iki kere yeniden başladı uzun uzun beklemeleri geçti en son disk adı Sonomaya döndü fakat açamıyorum cihazı smbios MacPro7,1 ken memory panic aldım. iMacPro1,1 yapınca da
"VM Swap Subsysten is ON
[AHCI][PRT][001F02201 InitializePort::689

ort 2
[AHCIJ[PRT][001F0220] EnablePortOperation::3281:Enabling port 2
[AHCI][PRT][001F0220] setPowerState::2937:inNewPowerState: 2
spaceman_scan_free_blocks:3674: disk2 scan took 3.343832 s. trins took 3.332371 s, trims took 3.332371 s
graft_dev_blockmap_lut_switch_to_metadata_based_if_needed:1235: os.dmgs1 lut co|| " yazı bu noktada kitleniyor
Neler yapabiliriz ?
+