Elimde zaten TL-WN725N olduğu için onu kullanıyorum. Zaten Tp-Link Mac OS desteğini veriyor.
En sonunda Machintosh' u silmek zorunda kaldım. İnternette bu laptopu kullanan başka kullanıcıların yaptığı hackintosh rehberi bulamadım. Kendim denemeye koyuldum ancak DSDT/SSDT yamalamayı zerre beceremediğim için yaptıklarım işe yaradı mı hiç bilmiyorum. BIOS ayarlarımda harici ekran kartımı devre dışı bırakan bir girdi var ancak Windows kulandığım için bunu sürekli açıp kapamak benim için çok yorucu olur. Bu yüzden bu forumda ve başka forumlarda DSDT/SSDT yamalama makalelerini inceledim ancak dediğim gibi anlayamadım. Yapabildiğim kadarıyla yamaladım ve USB diskime yükledim.(SSD' yi göremediğim için ve HDD' ye nasıl EFI bölüntusu açacağımı bilmediğimden Clover yükleyemedim.) BIOS ayarını normal moda alıp yeniden açtığımda sistem boot etti. Ancak ben grafik için .plist kullandığımdan dolayı boot etti sanırsam. Nasıl kontrol edeceğimi de bilemediğimden açıkçası o haliyle bıraktım. Ardından AppleALC ile ses yongamı tanıttım ve ses aldım. Batarya durumunu görebilmek için ise kext yükledim ve çalıştırdım. Sonrasında ise ekran parlaklığını ayarlamak için yamalama yapmaya çalıştım ancak işe yaramadı. En kısa hali ile yaptıklarım bunlar. Sonunda ise baya sinirlenip sildim sistemi.

Şu anda elimde söktüğüm ve yamaladığım .aml dosyaları, hiç üzerinde değişiklik yapmadığım .aml dosyaları, sistemde kullandığım kext dosyası ve başka forumda bulduğum benimle aynı laptopu kullanan bir arkadaşın Clover dosyası bulunmakta. Bunları nasıl toparlayıp adam akıllı entegre edebilirim zerre bir fikrim yok. Çünkü eski sistemlerimde bunlara ihtiyaç duymadan kext yükleyerek işi bitirebilliyordum. Bunları nasıl kullanacağım, daha kolay bir şekide nasıl DSDT/SSDT yamalayacağım hakkında yardım edebilir misiniz? Elimdeki dosyaları da paylaşacağım.
Üzerinde değişiklik yapmadığım DSDT/SSDT .aml dosyalarım:
origin.zip - Google Drive
Yamalama yaptığım DSDT/SSDT .aml dosyalarım:
patched.zip - Google Drive
Kullanmış olduğum Clover ve kext dosyam:
CLOVER.zip - Google Drive
Başka forumda bulmuş olduğum Clover klasörü:
lenovo y520.zip - Google Drive
@montezuma ne yapabilirim?