ÇÖZÜLDÜ Lenovo Legion Y520 High Sierra Kurulum

networkkid

APPRENTICE
4 Şub 2018
25
3
21
30
Merhaba arkadaşlar. Laptopuma High Sierra kurulumunu gerçekleştirmek istiyorum ve forumdaki laptop uyumlu olan High Sierra imajını da flash diskime yazdırdım. Sistem özelliklerim şu şekildedir:
  • İşlemci = Intel i7 7700HQ
  • Ekran Kartı = Intel HD Graphics 630 + NVIDIA GTX 1050
  • Ses Kartı = Realtek ALC3248
  • Wi-Fi Kartı = Intel Dual Band AC 3165
  • Ethernet Kartı = Realtek (Model numarasını bulamadım.)
Sistemimde halihazırda UEFI Windows 10 kurulu ve ben Hackintosh kurulumumu UEFI Dual Boot olacak şekilde kurmak istiyorum. Ancak BIOS' ta depolama kontrolcüsü olarak Intel RST Premium Controller seçili ve bunu AHCI ile değiştirdiğim zaman Windows' u boot edemiyorum. İnternet üzerinde de pek bir şey bulamadım. Sistemim uyumlu mudur ve depolama kontrolcüsü sorun yaratır mı? Ayrıca Dual Boot olarak nasıl kurabilirim?

networkkid

APPRENTICE
4 Şub 2018
25
3
21
30
Teşekkür ederim. :) Wi-Fi sorununu TL-WN725N Wi-Fi adaptörüyle çözebilirim. Ancak Intel RST sorun çıkarır gibi duruyor. Bunu nasıl aşabilirim?

Güncelleme: Birkaç şeyi belirtmeyi unutmuşum. Sistemimde 256 GB NVMe SSD + 1 TB HDD var. Ben kurulumumu 1 TB HDD üzerinde bölüm açarak yapacağım.

Güncelleme 2: Sistemimi başarıyla veri kaybı olmadan AHCI moduna aldım. Şimdi forumdaki rehberleri takip ederek kurulum yapacağım.

Güncelleme 3: EFI/CLOVER klasörünün içindeki config.plist dosyasını "Kurulum Sonrası Araçlar" klasöründeki .plist dosyalarının içindeki HD630 ile ilgili olan config dosyası ile değiştirerek kurulum yaptım. Ancak SSD' yi ne Clover ekranında ne de Macintosh üzerinde görebiliyorum. Değiştirdiğim orijinal config.plist dosyasını tekrardan yükleyip Clover' i açtığımda ise bütün sürücülerimi görüp Macintosh' u başlatamıyorum. Ne yapmalıyım?

9 Tem 2017
218
62
251
30
Güncelleme 3: EFI/CLOVER klasörünün içindeki config.plist dosyasını "Kurulum Sonrası Araçlar" klasöründeki .plist dosyalarının içindeki HD630 ile ilgili olan config dosyası ile değiştirerek kurulum yaptım. Ancak SSD' yi ne Clover ekranında ne de Macintosh üzerinde görebiliyorum. Değiştirdiğim orijinal config.plist dosyasını tekrardan yükleyip Clover' i açtığımda ise bütün sürücülerimi görüp Macintosh' u başlatamıyorum. Ne yapmalıyım?
İki "config.plist" dosyasını da paylaşır mısın? Elimde imaj yok ama yardımcı olabilirim.

networkkid

APPRENTICE
4 Şub 2018
25
3
21
30
Hemen deneyip sonucu bildireceğim.

Clover' de bütün disklerim görünüyor. Ancak Macintosh üzerinde hala sadece harddiskimi ve USB mi görebiliyorum

networkkid

APPRENTICE
4 Şub 2018
25
3
21
30
Diskimin modeli: NVMe lensn20256gmsp34. Burada bile görünmüyor:
Fazlb5lQr-QNDK6srm84n_jZv2kbUErS.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
9 Tem 2017
218
62
251
30
SATA_Driver.zip - Google Drive
Bu sürücüleri tek tek EFI/CLOVER/kexts/Other içerisine kurarak deneyin. Önce 200 serisi anakartlar için olanı deneyin. Laptop olduğu için ikisi de uyumlu olabilir. İkisini birlikte de kullanabilirsiniz ama tavsiye etmem.

networkkid

APPRENTICE
4 Şub 2018
25
3
21
30
İşe yaramadı. :( Acaba SSD' ye değil de HDD' ye kurulum yaptığım için görmüyor olabilir mi?

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
23
Wi-Fi olarak ise Asus USB N10 ya da Asus USB AC53 tavsiye ederim. Ağlara daha hızlı bağlanmak için seçimim AC53 olurdu. Ayrıca ben şahsen N10 kullanıcısı olduğum için söylüyorum, sadece 4-5 tane kablosuz ağ görebiliyor hemde çevremde internet kullanıcısı çok olduğu halde. Sürücüleri ürünün içinden çıkan CD ile kurabilir hatta dilersen Asus'un web sitesinden indirip kurabilirsin.

networkkid

APPRENTICE
4 Şub 2018
25
3
21
30
Elimde zaten TL-WN725N olduğu için onu kullanıyorum. Zaten Tp-Link Mac OS desteğini veriyor. :)

En sonunda Machintosh' u silmek zorunda kaldım. İnternette bu laptopu kullanan başka kullanıcıların yaptığı hackintosh rehberi bulamadım. Kendim denemeye koyuldum ancak DSDT/SSDT yamalamayı zerre beceremediğim için yaptıklarım işe yaradı mı hiç bilmiyorum. BIOS ayarlarımda harici ekran kartımı devre dışı bırakan bir girdi var ancak Windows kulandığım için bunu sürekli açıp kapamak benim için çok yorucu olur. Bu yüzden bu forumda ve başka forumlarda DSDT/SSDT yamalama makalelerini inceledim ancak dediğim gibi anlayamadım. Yapabildiğim kadarıyla yamaladım ve USB diskime yükledim.(SSD' yi göremediğim için ve HDD' ye nasıl EFI bölüntusu açacağımı bilmediğimden Clover yükleyemedim.) BIOS ayarını normal moda alıp yeniden açtığımda sistem boot etti. Ancak ben grafik için .plist kullandığımdan dolayı boot etti sanırsam. Nasıl kontrol edeceğimi de bilemediğimden açıkçası o haliyle bıraktım. Ardından AppleALC ile ses yongamı tanıttım ve ses aldım. Batarya durumunu görebilmek için ise kext yükledim ve çalıştırdım. Sonrasında ise ekran parlaklığını ayarlamak için yamalama yapmaya çalıştım ancak işe yaramadı. En kısa hali ile yaptıklarım bunlar. Sonunda ise baya sinirlenip sildim sistemi. :(
Şu anda elimde söktüğüm ve yamaladığım .aml dosyaları, hiç üzerinde değişiklik yapmadığım .aml dosyaları, sistemde kullandığım kext dosyası ve başka forumda bulduğum benimle aynı laptopu kullanan bir arkadaşın Clover dosyası bulunmakta. Bunları nasıl toparlayıp adam akıllı entegre edebilirim zerre bir fikrim yok. Çünkü eski sistemlerimde bunlara ihtiyaç duymadan kext yükleyerek işi bitirebilliyordum. Bunları nasıl kullanacağım, daha kolay bir şekide nasıl DSDT/SSDT yamalayacağım hakkında yardım edebilir misiniz? Elimdeki dosyaları da paylaşacağım.

Üzerinde değişiklik yapmadığım DSDT/SSDT .aml dosyalarım: origin.zip - Google Drive
Yamalama yaptığım DSDT/SSDT .aml dosyalarım: patched.zip - Google Drive
Kullanmış olduğum Clover ve kext dosyam: CLOVER.zip - Google Drive
Başka forumda bulmuş olduğum Clover klasörü: lenovo y520.zip - Google Drive

@montezuma ne yapabilirim?

• Like
Tepkiler: Toprak Aga

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Müsait olduğumda DSDT dosyalarına bakacağım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Dosyalarına baktım. Harici ekran kartını kapatmak için gerekli tanımlamalar yok. BIOS üzerinden kontrol edildiği içindir. O yüzden aşağıda belki çalışacak bir ssdt dosyası daha koydum. Bunun haricinde dsdt dosyanda bir kaç düzenleme yaptım. Bunları bir dene. Bunları denemeden önce Config / ACPI içinde dsdt name= DSDT.aml ismini gir. Ek olarak Sorted Order içine de paylaştığım diğer dosyanın ismini ekle. Ve bu dosyaları CLOVER / ACPI / PATCHED içine koyup dene. Dosya içindeki kexti kurmayı unutma.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler