lenovo t420 catalina(clover +opencore) kurulumu

kapadokya50

APPRENTICE
12 Kas 2020
37
18
21
merhabalar lenovo T420 kurulumu yapmayi istiyenler su linkten dosyalari indirsin tluck/Lenovo-T420-Clover
zipin içindekileri osxinfo catalinayi usbye yazdirdiktan sonra komple efi dosyasini siniliniz.
daha sonra githubdan indirdiginiz dosyayi efiye komple atin.

3cu asama ise efinin içinde opencore ve clover dosyalari var, open core kullanmak istiyorsaniz BOOT ve clover dosyasini siliniz!
Bundan sonra BOOT.OC dosyasinin ismini yeniden adlandirarak BOOT yapiniz isleminiz tamam biosdan usbyi seçip kurulumu yapiniz ve bir hata cikacak.
windowsa geri donun. bunu bilerek yazdim hatalara alisalim diye.

Simdi corpnewt/GenSMBIOS bu adresten windowsa indirelim efinin için dekinin bu dosyanin içerisine atalim config.plist buradan smbios ile macbook pro surumunu yukseltelim ki catalina kurabilim applei burada kandiriyoruz.
smbiosu nasil yapacaginizi youtubedaki su videonun 5. dakikanin basinda itibaren izleyin anlayacaksiniz
duzenledigimiz config.plist usbdeki efiye tekrar atalim bu kez kurulum olacaktir.

kurulum bitttikten itibaren ise chris1111/Legacy-Video-patch bu adrese girerek ekran karti dosyalarimizi indirelim ve kuralim
arkadaslar bunlari hepsini videolu anlatmak isterdim ama sagligimdan rahatsizim yorgun oldugum için yazili anlatiyorum.
ekran kartinin kurulumunu bilmeyenler youtubedan su videoyu izleyebilirler.
.
son uyarim opencoreu ben sevmedim kucuk ekranli intel hd 3000 suanlik sorun cikartiyor. onerim clover kullanmasiz clover configden 1366x768 ayarini secmenizdir.
iyi kullanmalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Elinize sağlık güzel paylaşım.

BootLoader
OpenCore 0.9.7