Şimdi hocam bu linkteki adımları uyguladım. efi klasörünü de attım fakat bir türlü usb den boot edemediğimi farkettim daha sonrasında fast boot u her defasında disabled yapıp kaydedip çıktığımda tekrar enabled olduğunu gördüm. Dün bir partition programıyla diski bölmüştüm bundan kaynaklı bir sorun yaşayabilmiş olacağımı düşündüğümden şimdi bir windows 10 usb si yapıyorum hem boot etme kısmını incelicem. Hem de sıfırdan bir kurulum yapayom temiz iş olsun moduna bağladım kendimce. Bu adımları geçtikten sonra sizi bilgilendiririm. Amd laptoplarda çok işlem yok dediğiniz için devamlı bilgilendiririm sizi. Çünkü ilk aldığımda da usb boot la çok uğraştığımı ancak rufus sayesinde bu işin üstesinden geldiğimi hatırladım.
@strangerone hocam bios ayarlarım tamam efi dosyasını da oluşturdum verdiğiniz cofig dosyasını da ekledim ama kesinlikle açılıştaki boot ekranında usb yi göremiyorum. Bu konuda neyi yanlış yapıyor olabilirim? Size yazmadan önce çok konuya baktım anakart modelimle ama bir türlü boot edemedim. Yardımcı olma şansınız var mıdır?
@strangerone evet şimdi öncelikle ben nasılsa bilgisayardan anlıyorum deyip hızlıca birşeyler yapıp sonra saf saf 3 gün bu neden boot etmiyor diyebilecek olanlara ithafen yazıyorum bunu

Lütfen USB nizin partition kısmını EFI ismiyle yaptığınızda OC ve BOOT klasörünü direk atmayacaksanız. Oraya da EFI klasörünü koyup içinde bu klasörler olacak

Lütfen arkadaşlar saf gibi 3 gündür bu hatamı anlamaya çalışıyorum ve tekrar tekrar yazmaya utandım. Şimdi geleyim asıl sorunuma hocam boot ettirdim, Install Ventura dediğimde ilk aldığım hata OpenHfsPlus.efi bulunamadı hatasıydı, forumda bir tane buldum(Bilgisayarın donanımına göre farkeden bir dosyamı bilmiyordum ama) bunu ekleyip bu hatadan kurtuldum, İkinci aldığım hata RealtekRTL8111.kext/Contents/Info.plist bulunamadı hatasıydı onu da internetten buldum ve sonrasında RestrictEvents.kext/contents/Info.plist hatası verdi sonra pes ettim ama şimdi bir nefes alıp tekrar başlıyorum. Ama bu dosyalar için doğru yolmu izlemişim? bu arada sizin verdiğiniz config dosyasını kullandım.