Lenovo ThinkPad e560 BigSur 11.6.1 Uyku Modu-Wifi Sorunu - OpenCore

ghostefe

APPRENTICE
21 Eyl 2021
8
2
21
Merhaba,

Öncelikle linkini paylaştığım oc efi dosyası ile gayet performanslı şekilde sistemimi kullanmaktayım.
Config dosyamda veya Kext lerde eksiklikler olabilir, belki daha iyisi vardır bilmiyorum. (bu konuda bilgi sahibi olanların tavsiyelerine açığım)

Soruna gelirsek, bilgisayar uyku moduna geçtiğinde ekran karardığında vs tekrar masaüstüne geldiğimde wifi kapanmış ve tekrar açılıyor gibi görünüyor.
Fakat sürekli tarama işleminde kalıyor ve hiçbir ağı görmüyor. Çözüm olarakta sistemi yeniden başlatmaktan başka çare kalmıyor maalesef.
Her seferinde yeniden başlatmak can sıkıcı olmaya başladı..

Bu konuda sorun yaşayan, çözen ve ya önerisi olanların tecrübe ve tavsiyelerine açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.

OC - e560 - EFI

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E560
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Intel(R) Ethernet Connection I219-V & Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165
Disk ve RAM
250GB SSD & 16GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Bununla dene

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: ghostefe

ghostefe

APPRENTICE
21 Eyl 2021
8
2
21
Denetim fakat sonuç yine aynı. :(
Uykuya geçtikten sonra login olduğumda wifi bomboş görünüyor.
Kontrol / bildirim panelinden wifi simgesine tıklayıp aktifleştirdiğimde wifi açılıyor fakat sürekli bir tarama döngüsüne girip yine bir şey bulmuyor...

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E560
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
250GB SSD & 16GB DDR3 1600MHz

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
İntel wifi kartları normal koşullarda Apple ürünlerinde desteklenmeyen bir karttır. Özel yazılmış kextler sayesinde bu kartlar çalıştırılabilmektedir. Bu kextlerin %100 bir garantisi yoktur. Yaşadığın sorunun iki olası nedeni var.
Birincisi kext dosyası kaynaklı olabilir uyku sonrası kext devreye giremiyor olabilir bunun için terminalden kexti yeniden başlatmayı deneyebilirsin.
İkinci olası durum ise USB portlarını sisteme tanıtmamış olman (EFI içeriğini incelemedim) olabilir. USB portları uyku uyanma sonrası aktif hale gelmiyor veya gereken noktaya gerekli günü vermiyor olabilir. USB port yaması yapmanı tavsiye ederim.
Ek olarak bu olasılıklar dışında SSDT oluşturmanda gerekebilir.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: ghostefe

ghostefe

APPRENTICE
21 Eyl 2021
8
2
21
İntel wifi kartları normal koşullarda Apple ürünlerinde desteklenmeyen bir karttır. Özel yazılmış kextler sayesinde bu kartlar çalıştırılabilmektedir. Bu kextlerin %100 bir garantisi yoktur. Yaşadığın sorunun iki olası nedeni var.
Birincisi kext dosyası kaynaklı olabilir uyku sonrası kext devreye giremiyor olabilir bunun için terminalden kexti yeniden başlatmayı deneyebilirsin.
İkinci olası durum ise USB portlarını sisteme tanıtmamış olman (EFI içeriğini incelemedim) olabilir. USB portları uyku uyanma sonrası aktif hale gelmiyor veya gereken noktaya gerekli günü vermiyor olabilir. USB port yaması yapmanı tavsiye ederim.
Ek olarak bu olasılıklar dışında SSDT oluşturmanda gerekebilir.
Öncelikle hackintosh konusunda çok iyi değilim.
İntel wifi konusunda sizi anladım, dediğiniz gibi sorunlar muhtemel. Kext leri terminalden yeniden başlatmayı bilmiyorum ama araştırıp öğrenir ve denerim.
Usb port yapaması ve ssdt konusunda bilgim yok ona da bakarım. Github dan hazır efi dosyası indirdim benim bilgisayarıma uygun kext ve config hepsi içindeydi.
Şu an için genel bir sorunum yok wifi uyku modu dışında. Uykuyu komple kapattım öyle idare ediyorum şimdilik, zaten çok uykuluk bir işim yok.
Rica etsem efi dosyama göz atabilir misiniz bu usb ve ssdt ile ilgili sorun var mı diye. Varsa araştırıp çözmeye çalışırım.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E560
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları