LG R590 Laptop Hackintosh için uyumlu mu?

demirolcen

APPRENTICE
4 Eyl 2018
37
2
21
34
2010 yılından beri kullandığım bir bilgisayarım var.
İçerisindeki hard diski SSD ile değiştirdim. Hemen hemen hiç kullanmadığım bir bilgisayar. Bu bilgisayarı Hackintosh yaparak değerlendirmek istiyorum.
Marka ve modeli LG R590. Özellikleri: Intel Core i3 2.13 GHZ. Grafik kartı NVIDA GeForce 330M.
Bu makinaya hackintosh yapılabilir mi? Yapılabiliyorsa en son hangi sürümünü kurabilirim?
Not: Ben tamamen görme engelli olduğumdan, grafiğin hiç önemi yok. Ekran kartının normal bir görüntü vermesi kafi. Grafik hızlandırma vesaire benim için hiç önemli değil.
Birkaç imaj ile kurulum yapmayı denedim, fakat boot bölümünde kalıyor. Config dosyası olarak hangisini kullanacağımı bilemedim. Sanırım bilgisayarım için uygun olan bir config yok efi içerisinde.
Bilgi için teşekkürler.

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,468
4,401
Cihazınızın Optimus özellikli mi?
Windows aygıt yöneticisinde görüntü seçenekleri altında sadece GT330m mi görünüyor yoksa bir Intel HD de var mı?

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

demirolcen

APPRENTICE
4 Eyl 2018
37
2
21
34
Cihazımın optimus özelliği olup olmadığını bilmiyorum. Bunu nasıl anlayabilirim?
Ayrıca aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıları kısmında şöyle yazıyor. "NVIDIA GeForce GT 335M"

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,468
4,401
Başka seçenek yoksa Optimus değildir.
O cihaza High Sierra bir yama ile Mojave ve Catalina kurulabilir.
Gördüğüm en iyi rehber @montezuma 'nın hazırladığı bağlantıdaki rehberdir. imkansız olan kuramamaktır.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

demirolcen

APPRENTICE
4 Eyl 2018
37
2
21
34
Her şey için teşekkür ederim. MacOSX'e yabancı değilim. Görme engelliler için en erişilebilir sistem diyebilirim. Öyle ki kurulumda dahi ekran okuyucu çalıştırılabiliyor ve bir görene ihtiyaç olmaksızın kurulumu yapabiliyorum. Sadece sistem boot etmez ve bir error verirse, bu durumda bir görenden yardım almak durumunda kalıyoruz.
Birkaç sürümün imajını denedim, fakat içerisinde benim bilgisayarım için olan config dosyasını bulamadım. Yaklaşık 20 - 25 tane .plist dosyası var, ama hangisi benim bilgisayar ile uyumludur bilemedim. Yine buradan yardım alarak masaüstü bilgisayarıma kurulum yapmıştım. Config konusunda sıkıntı yaşarsam yazarım.
Biraz önce USB üzerinden boot etmeye çalıştım. Diski seçtiğim zaman birçok yazı geliyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Bilgisayarım için hangi config dosyasını kullanmalıyım?
Sistemi boot etmeye çalıştığımda ekranın yarısına kadar yazılar geliyor, fakat bunlar sanırım bir hata değil. Akabinde bilgisayar yeniden başlıyor.
Apple logosu da çıkmıyor. Ekranı okuyabildiğim kadarı ile donanım ile ilgili yazılar geçiyor sanırım, çünkü birkaç yerde USB ile ilgili bilgiler geçti. Config dosyası mı uyumlu değil acaba? Bilgi için teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: strangerone