Mac Mini m4 -> Windows 11 -> Steam games ?

zorro985

PADAVAN
8 May 2024
114
9
71
Arkadaslar mac mini m4 almistim ama ne yazikki windows yuklenmiyor bootcamp yada dual boot olarak. Internette arastirdim biraz ama sadece virutal olarak olabiliyormus.

Opionlar:

Parallels
VMware viewer
virtualbox
whysky
UTM

Steam yuklemek istiyorum oyun oynamak icin windows uzeri. Mac version da fazla oyun yok. GPU olarak parallels tam iyi calisiyor diye okumustum ama bu yazdiklarimin icinde de tek parali olan Parallels :(

Tavsiyeniz nedir?

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
Oyun oynamak için Apple Silicon Mac'lerde en iyi çözüm crossover. crossover haricindeki programlar x86 oyunları emüle edip çalıştırıyor ancak crossover, x86 kodlarını çeviriyor. Linux'taki Wine gibi. Ancak oyun için M4 Mini almak biraz absürt geldi kulağa. İmzanızdaki sistemi kullanmak oyunlarda daha sağlıklı olacaktır.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM
WD BLUE SN500 500GB & 4x8GB DDR4 3600Mhz

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
...

Steam yuklemek istiyorum oyun oynamak icin windows uzeri. Mac version da fazla oyun yok. GPU olarak parallels tam iyi calisiyor diye okumustum ama bu yazdiklarimin icinde de tek parali olan Parallels :(

...
Çözümü bulmuşsun ancak bir dikkat edelim, sistem üstüne sistem sanallaştırıp oyun oynamak çok mantıklı değil. Zaten bir sistem var ve sen sanallaştırma ile kaynakları azaltıyorsun. Hem sistemin hem de sanaldaki sistem yavaş çalışıyor. Oyun için sanallaştırmaya karşıyım. Çok sağlam donanım olmazsa olmaz.

Ayrıca M chip ile intel mimarisi farklı bu sebeple kurulamaz windows direkt olarak. ARM kurulum için de henüz sistem aşılmadı. günü gelince o da olur umarım. eskiyince m chip pc'ler windows ya da linux ile hayat bulmayabilir intel işlemcili cihazlar gibi :(

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native