Mac OS Catalina 10.15.2 Güncellemesi Yayınlandı

Seyfullah N

JEDI
BÖLÜM MODERATÖRÜ
8 Ocak 2018
204
212
301
Dikkat ettim de senin ve benim ekran görüntülerinde Memory/Bellek sekmesi yok. Diğerlerinde var :)
Benimde dikkatimi çekmişti araştırdığımda cihazın kimliğine göre bu menünün değiştini öğrendim . Mac Pro'da bu menünün olduğunu gördüğümde şaşırmıştım .
macos-catalina-system-info-pci-cards.png

boot edilebilir yedegi nasil aliyoruz hocam
Bu program ile boot edilebilir yedeği alıyorsun . Nasıl kullanıldığı konu üzerinde açıklanıyor .

Anakart Modeli
Gigabyte h110m-s2v
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6500
Grafik Kartı
Amd Radeon RX 460
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi FV-T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Samsung EVO 860 250GB + 1TB 7400RPM & 8gb DDR4 2133mhz
  • Like
Tepkiler: ertan

tuncas

APPRENTICE
12 Eki 2018
7
4
21
47
Selamlar,

imzamdaki yeni msi ge75 notebook ile 2 haftadır 10.14.6 ve 10.5.1 kullanmaktayım, (ses kulaklık çıkışı, sd card reader ve touchpad ufak sorunlar
dışında %95 os x uyumlu bir sistem oldu.) 10.15.1 i hiç sevmedim çoğu basic utility lerim çalışmıyor ve yeni partition yapısı aşırı korumacı geldi
bana; Catalina ve Catalina - Data diye Freebsd benzeri bir yapılandırmaya gidilmiş :p , sistemin aynı hdd üzerine yedeğini almak eskisi gibi basit değil...

henüz nvme ssd lerim gelmediği için mac os x i dışarıdan usb 3.1 porta bağlı hızlı flash belleklere kuruyorum (sandisk ext. pro
read:350mb, w:250mb.) aslında ssd çipleri var bu tip belleklerde.

10.5.2 i gerek sistem içinden gerekse indirilmiş combo veya normal update ile başlattığımda,
(45 dk. dan geriye sayıyor, 30 dk- 15 dk.) gerçekte 10-15 dk içinde siyah elma logosu ile update yapıyor,
son dakikaya geldiğinde ise;
"macos could not be installed on your computer an error occured while generating the kernel cache" --->restart

gerçek mac lerde de karşılaşılan bu hatadan nasıl kurtulabilirim?

not1: acaba iç nvme ssd olmadığından olabilir mi? (ama 10.14.1 den 10.14.9 a sırf bunu denemek için başarıyla yükselttim.)
-x güvenli modda acıp update etmeyi denedim, nvram i silip denedim.

not2: tüm kext ler herşey sadece efi/clover içindedir.

Saygılar.

edit: tabii ki, clover 5101, ve kextleri en güncel hale de getirdim...

• Like
Tepkiler: Seyfullah N
27 Şub 2017
335
68
251
Sistem tercihleri yazılım güncellemeden başarıyla güncellemeyi yaptım.

BootLoader
OpenCore 0.7.4
Laptop Modeli
macOS Monterey
Anakart Modeli
Gigabyte z490 Vision G
İşlemci Modeli
intel i5 11600
Grafik Kartı
Gigabyte RTX 3070 Vision OC
Ses Kartı Modeli
ALC1220VB