Macbook 4,1 2008 White El Capitan

ffatihfilizz

APPRENTICE
27 Şub 2021
3
1
21
Merhabalar, iyi forumlar,
Macbook 4,1 beyaz cihazıma osxinfo'dan indirmiş olduğum el capitan imajıyla harici klavye-mouse kullanarak başarılı bir şekilde kurulum yaptım. Kurulumdan sonra ses, ekran, klavye ve touchpad çalıştırmayı başaramadım. Boot ekranında klavye ve touchbar çalışıyor ama sisteme giriş yaptığımda çalışmıyor. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Benim bildiğim mac cihazlara EFI kullanmadan format atılıyor komut tuşuna basarak. Siz nasıl kurdunuz?
Açıkçası macler hakkında pek bilgim yok o yüzden ben yardım edemeyeceğim. @mehmetyuksel @Bugra_TR @montezuma hocalarımız belki biliyordur.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

ffatihfilizz

APPRENTICE
27 Şub 2021
3
1
21
Benim bildiğim mac cihazlara EFI kullanmadan format atılıyor komut tuşuna basarak. Siz nasıl kurdunuz?
Elimdeki cihaz için snow leopard sonrası sürümleri apple tarafından desteklenmediği için böyle bir yola başvurdum. Daha önce çok kez denedim boot ekranına gelememiştim hiç. En son bir umutla forumdan indirdiğim El Capitan ile terminalden tarih ve saati 2016'ya çekerek denedim. 15-20 dakika içerisinde masaüstüne ulaştım. Fakat dediğim gibi klavye, touchpad, ses, ekranı kuramadım. wifi sorunsuz çalışıyor. :)

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
İşe yarıyor mu pek bilmiyorum ama linkte vermiş olduğum zipi indirip içindeki programı çalıştırın ve PCI sekmesinin fotoğrafını atar mısınız?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

ffatihfilizz

APPRENTICE
27 Şub 2021
3
1
21
İşe yarıyor mu pek bilmiyorum ama linkte vermiş olduğum zipi indirip içindeki programı çalıştırın ve PCI sekmesinin fotoğrafını atar mısınız?
Linkteki programı indirmiştim, akşam eve geçtiğimde ilk işim fotoğrafı atmak olacak, teşekkürler :)
Linkteki programı indirmiştim, akşam eve geçtiğimde ilk işim fotoğrafı atmak olacak, teşekkürler :)
txt olarak ekledim :)
yabancı forumlarda da araştıdım fakat bir sonuca ulaşamadım:(
Tekrardan merhabalar,

Ekran ve sesi çalıştırmayı başardım fakat klavye ve touchpad konusunda bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilir misiniz lütfen :(
@mehmetyuksel @Bugra_TR @montezuma

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: yusufklncc