MacBook Pro 2012 mid ssd kurulum sorunu

dmreyyp

APPRENTICE
23 Kas 2018
20
1
21
40
Hayırlı akşamlar
Eski bilgisayarıma biraz hız katmak için Yeni almış olduğum Crucial BX500 240GB ssd aldım. MacBook Pro’da takılı olan eski hdd clone yaptım ve sdd açılışta klasör içerisinde soru işareti olan hata verdi. Bende temiz kurulum yapmak için elimde mevcut olan USB Disk ile catalina yüklemeye karar verdim USB ile başlattığımda her şey normal disk izlencilerine girip ssd silme işlemi yaptığım da disk bölüntüleri oluşturuluyor diyor ve öylece kalıyor herhangi bir hata vermiyor. Eski hdd takıp yeni ssd harici hdd kutusu ile MacBook bağladığımda sorunsuz disk silme işlemi yapıyor ve bölüntüyü oluşturuyor. Ama USB kurulumunda disk bölüntülenmemiş olarak görüyor.
Konu ile ilgili acil yardım edermisiniz

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
MacBook Pro modelini belirt. USB ile boot ettiğinde disk bölüntülenmiyor mu? SSD diski orijinal HDD SATA portuna bağlayıp deniyor musun?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
USB'yi sen mi hazırladın? Eğer denemediysen bizim hazırladığımız ISO imajını indirip bunu yazdırıp deneme yap.
Format işlemini belirttiğin gibi yaptıktan sonra (HDD ile sistemi boot edip formatlama) Terminal açıp diskutil list komutunu kullanıp çıkan sonucu paylaş. AYnı şekilde USB ile recovery modda Terminal açıp yine aynı kodu kullanıp çıkan sonucu paylaş. Dikkat et forum harici resim linki kullanma.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dmreyyp

APPRENTICE
23 Kas 2018
20
1
21
40
İlginiz için teşekkür ederim fotoğraf olayına dikkat ederim ve Usb ben boot ettim ve aynı USB ile daha önce 2 adet MacBook Pro kurulum yaptım sorusuz çalışıyor. Sizin söylemiş olduklarınızı yapıp size bilgi veririm yarın akşam
Hayırlı akşamlar
Söylemiş olduğunuz gibi yaptım ama yine aynı şekilde oldu.
(disk bölüntülerin etkinleştirilmesi bekleniyor.)
Söylemiş olduğunuz gibi yaptım ama yine aynı şekilde oldu.
Hayırlı akşamlar
Söylemiş olduğunuz gibi yaptım ama yine aynı şekilde Söylemiş olduğunuz gibi yaptım ama yine aynı şekilde oldu.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: montezuma