Macbook Tavsiye

shell32

JEDI
25 Kas 2018
256
34
271
35
Merhabalar. Elimde şu an n550jv i7 4700hq işlemcili 16 GB ramli pc var. Macbook ile değiştirmek istiyorum. Early 2015 modellerine baktım. 2. El buldum bitane. İşlemcisinin benchmarkini benimki ile karşılaştırdim çok fark var arada ama ben macteki performansı alamıyorum pcden. Yardım istiyorum sizce durmalı mi değiştirmeli miyim. Late2011 vardı sattım pc aldım bir program yüzünden şimdi geri değiştirmek istiyorum. Sizce mantıklı mı? 3900 diyor fiyatına. @baris_karaer @S10soz_21

Moderatörün son düzenlenenleri:

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
4700HQ'den nasıl performans alamıyorsun? onu anlamadım. Hackintosh için güzel sayılabilecek bir cihaza sahipsin. Elbette stabilite olarak macbook'un yerini dolduramaz ama F/P olarak N550JV kesinlikle başarılı kurulum ile güzel bir macbook pro olabilir. Önerim; 2015 Early alacağıma, N550JV'i tercih ederim

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
bulduğun cihazı bilmem ama baris_karaer' in de dediği gibi 2015 ve üzeri cihaz tavsiye ederim. ben de çok düşeş denk gelmese macbook ' a geçmezdim. Early 2013 kullanıyorum. 2 yıla kalır ya kalmaz bunun da güncellemelerini durdururlar. Performans olarak çok rezil. Yani HP vardı bende. 12gb ram ile kullanıyordum. inan bana bu cihazdan daha performanslıydı. evet stabil değildi. bazı sorunlar yaşıyordum ama emin ol daha iyi idi hackintosh... Macbook pişmanlıktır bazen bunu bil yani. bak şimdi bi de pil sorunum var. 55 dolar v1 tipi. 80 dolar v2 tipi piller benim modelin. iyi düşün taşın alırken. kesinlikle benim gibi 8 gb ram' li cihaz alma. min 16gb ram' in olsun. min 250gb flash disk' i olsun ya da ssd'si. i7 makinam ve cidden hp yi özlüyorum bazen :D ama RETINA olması ve stabil olması gece gündüz update için uğraştığım hackintosh maceralarımdan sonra çok rahatladım. Çocuk olmasa benim hackinyosh' a devam ederdim. Vaktimi yiyordu ama işte :D

şimdiden hayırlı olsun sana yeni alacağın cihaz. unutma i7, min16ram, 250gb min kapasite.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native