MacBookun ekranı geriye düşüyor

_Command

APPRENTICE
5 Ağu 2023
25
11
21
16
2015 model Macbook Airımın bu günlerde ekranı çok fazla geriye gitmeye başladı, ekranını dik açmayıp yataylaştırınca arkaya düşüyor ekran. Bunu nasıl düzeltirim? Menteşesine bakmak istedim ama internette video bulamadım yardımcı olabilecek var mı?

BootLoader
OpenCore 0.9.3
Laptop Modeli
MacBook Air 2015
Anakart Modeli
Apple
İşlemci Modeli
1,6 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 6000 1536 MB
Disk ve RAM
8 GB 1600 MHz DDR3

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Menteşeleri değiştirmek teknik bir şeydir. alet edevat ve özellikli yıldızlı alyan takımın olması lazım sökebilmek için. Eğer Vidalar yerinden gevşemiş veya çıkmışsa sıkıp düzeltebilirsin. Bu videoya bak nasıl söküldüğünü anlamak için. ama alet edavat yoksa sökmeni önermiyorum. Anlayan birine göster.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

_Command

APPRENTICE
5 Ağu 2023
25
11
21
16
Menteşeleri değiştirmek teknik bir şeydir. alet edevat ve özellikli yıldızlı alyan takımın olması lazım sökebilmek için. Eğer Vidalar yerinden gevşemiş veya çıkmışsa sıkıp düzeltebilirsin. Bu videoya bak nasıl söküldüğünü anlamak için. ama alet edavat yoksa sökmeni önermiyorum. Anlayan birine göster.
Alet edevatım var termal macun yenilemek için set halinde almıştım teşekkürler
❤
Hocam videoda ekranın sağa sola sallanmasını gösteriyor bunu yaptığımda geriye düşmesi düzelicek mi? çünkü menteşeyi sıkma/gevşetme hakkında bir şey gstermiyor (yani hareketli parçanın)

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.9.3
Laptop Modeli
MacBook Air 2015
Anakart Modeli
Apple
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Disk ve RAM
8 GB 1600 MHz DDR3

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Menteşe atmışsa ekran geriye düşebilir. Açıp bakmadan anlayamazsın. Belki de kırıktır ve değişmesi gerekir. Belki de kızaktan düşmüştür oturtursun düzelir. Çok spesifik bir durum. Açıp bakmadan ne olduğunu anlayamazsın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

_Command

APPRENTICE
5 Ağu 2023
25
11
21
16
Yardımınız için teşekkürler hocam, bu video ile sorunu çözdüm. Hala geriye kayıyor ama eskisinden iyi 😅 Muhtemelen menteşe baya eskidiği için olmadı daha fazla. Tekrardan teşekkür ederim.

BootLoader
OpenCore 0.9.3
Laptop Modeli
MacBook Air 2015
Anakart Modeli
Apple
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Disk ve RAM
8 GB 1600 MHz DDR3
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler