ÇÖZÜLDÜ macOS Big Sur Comet Lake UHD 630 Tanıtma Sorunu

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
@KaoS hocamın videolarını izledim ama ne yazıkki bi türlü ekran kartını tanıtamadım. platform id leride deneyeceğim ama içlerinde Comet lake yok en yakını Coffee lake Comet lake olmadan hepsini denemeli miyim lütfen çözüm ?

Asus Prime B460M-A
i5 10400
Nvidia 1650 super

harici ekran kartından görüntü alıyorum DP VE HDMİ çıkışlarında görüntü yok o yüzden nvdia üzerinden alıyorum görüntüyü
abicim bi benim konularıma mı dönülmüyor ya yardım istiyorum sizden birinizde mi bilmiyorsunuz?

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
AAPL,ig-platform-id değerini 07009B3E girip dene.

Harici ekran kartını kapatman gerekiyor çünkü güncel sürümlerle uyumsuz. Bunun için config dosyanı opencore configurato ile aç ve nvram sekmesine gel 7 c ile başlayan satırda boot-args diye bir alan var boot kodlarının olduğu. Bu kısma şu kodu ekle -wegnoegpu ve sistemi tekrardan boot et. Dahili karttan bağlantın takılı olsun.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
AAPL,ig-platform-id değerini 07009B3E girip dene.

Harici ekran kartını kapatman gerekiyor çünkü güncel sürümlerle uyumsuz. Bunun için config dosyanı opencore configurato ile aç ve nvram sekmesine gel 7 c ile başlayan satırda boot-args diye bir alan var boot kodlarının olduğu. Bu kısma şu kodu ekle -wegnoegpu ve sistemi tekrardan boot et. Dahili karttan bağlantın takılı olsun.
bu değeri nasıl gidicem appl dediğinizi
bu configle dahili hami dan görüntü alıyorum ama açılırken kesinti oluyor ve sonucunda böyle bi görüntü alıyorum i5 10400 yazmıyor ve uhd 630 yok
Ekran Resmi 2020-12-24 12.39.47.png

bu değeri nasıl gidicem appl dediğinizi
bu configle dahili hami dan görüntü alıyorum ama açılırken kesinti oluyor ve sonucunda böyle bi görüntü alıyorum i5 10400 yazmıyor ve uhd 630 yok
Ekran Resmi 2020-12-24 12.39.47.png
@kindo

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu ekran yamasını sen mi uyguladın hazır config mi kullanıyorsun?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu config ile bir dene ekran yamasına karışmadım model satırını kaldırdım bakalım nasıl görünecek.
Platform bilgilerin yanlış girilmişti. Seri numaran ve mac ismin değişecek. Apple sevislerine giriş yapmışsan hepsinden çık. Sistemi buu config ile yeniden başlat ve opencore ekranında NVRAM reset yap öyle boot et sonucu paylaş.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
Bekliyorum hocam seni :) @kindo
Bu config ile bir dene ekran yamasına karışmadım model satırını kaldırdım bakalım nasıl görünecek.
Platform bilgilerin yanlış girilmişti. Seri numaran ve mac ismin değişecek. Apple sevislerine giriş yapmışsan hepsinden çık. Sistemi buu config ile yeniden başlat ve opencore ekranında NVRAM reset yap öyle boot et sonucu paylaş.
deniyorum paylaşıcam sonucu hemen
Ekran Resmi 2020-12-24 12.57.57.png

suanda ekran kartını tanıdı açılırken ki takılmada olmadı çiçek gibi açıldı ama işlemcimin adı görünmüyor ve hdmı ile bağlantı sağlıyorum DP çalışmıyor onu nasıl yapabiliriz. iki monitör kullnacağım

Ekran Resmi 2020-12-24 13.02.43.png

@kindo
şunuda halledersek varya foruma çok büyük bi sorunun çözümünü kazandırıcaz bence :D
hocam orda mısın
@kindo hocam yardımcı ol da bitirelim şu işi be

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
İşlemci ismi görünmemesi sadece makyaj sorunudur. Sisteminin Smbios bilgisi eklediğim gibidir. Şu anda İmac olarak görüyor ve ekran kartını tanıyor.
Dahili kartında Dp portu var mı?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Elma logosu / Bu mac hakkında / Sistem Raporu / Grafikler ve Ekranlar kısmının ekran resmini paylaşır mısın?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bunun için Hackintoolden yama işlemine devam edeceksin.
Bu yedeğini al ve yama işleminde farklı platform idleri ile dene. Video rehberde gösterilen konnektörler kısmını manuel olarak gir dene. Her denemende yeniden başlattığında nvram reset yapman gerekir. Bu aşamada yapacağın şey farklı uhd 630 idleri ile denemen olacak.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
Bunun için Hackintoolden yama işlemine devam edeceksin.
Bu yedeğini al ve yama işleminde farklı platform idleri ile dene. Video rehberde gösterilen konnektörler kısmını manuel olarak gir dene. Her denemende yeniden başlattığında nvram reset yapman gerekir. Bu aşamada yapacağın şey farklı uhd 630 idleri ile denemen olacak.

peki pek anlamadım ama yinede çok teşekkür ederim buraya kadar ki kısım hayat kurtarıcıydı :)

• Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Video Rehberde gösterildiği gibi hackintool ile yama işlemine devam edeceksin.
Ekran Resmi 2020-12-25 00.59.36.png

Hackintoolden UHD 630 olarak önerilen tüm değerleri ve konnektörler kısmından rehberde gösterdiği gibi değerleri atayarak yama oluturup config dosyana işleyeceksin. Her seferinde sistemi yeniden başlatıp nvram reset yaparak boot edeceksin. Masa üstü sistemi olduğu için önce mobile no yazanları dene. Bunlar ile neticeye ulaşamazsan mobile yes yazanları da dene. Config dosyana işlerken @KaoS videoda gösterdiği gibi model bilgisini çıkar config dosyan. O zaman hackintool belirlediği isimle değil cihazında görünen ismiyle görünür ekran kartın. Daha rahat anlayabilirsin karı gerçek haliyle tanıyıp tanımadığını. Bu idlerden biri senin cihazınla uyumlu ama hangisi olduğunu sen bulacaksın. Söz gelimi sen mobil yes yazan bir uhd 630 seçtin bu da kartını görebilir ki intel sürümleri aynıdır. ama o mobil kartta Dp portu yoktur. Bu sefer bu eksik kalır. Tam verim alamazsın. Senin kartına uyan İD değerini buradan yakalaman gerekiyor. Unutmamalısın ki her denemende sistemi yeniden başlattığında nvram reset yapman gerekiyor. Ve yedekli çalışmanı öneririm.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

zacsalih

APPRENTICE
16 Ara 2020
27
9
21
Video Rehberde gösterildiği gibi hackintool ile yama işlemine devam edeceksin.
Ekli dosyayı görüntüle 30622

Hackintoolden UHD 630 olarak önerilen tüm değerleri ve konnektörler kısmından rehberde gösterdiği gibi değerleri atayarak yama oluturup config dosyana işleyeceksin. Her seferinde sistemi yeniden başlatıp nvram reset yaparak boot edeceksin. Masa üstü sistemi olduğu için önce mobile no yazanları dene. Bunlar ile neticeye ulaşamazsan mobile yes yazanları da dene. Config dosyana işlerken @KaoS videoda gösterdiği gibi model bilgisini çıkar config dosyan. O zaman hackintool belirlediği isimle değil cihazında görünen ismiyle görünür ekran kartın. Daha rahat anlayabilirsin karı gerçek haliyle tanıyıp tanımadığını. Bu idlerden biri senin cihazınla uyumlu ama hangisi olduğunu sen bulacaksın. Söz gelimi sen mobil yes yazan bir uhd 630 seçtin bu da kartını görebilir ki intel sürümleri aynıdır. ama o mobil kartta Dp portu yoktur. Bu sefer bu eksik kalır. Tam verim alamazsın. Senin kartına uyan İD değerini buradan yakalaman gerekiyor. Unutmamalısın ki her denemende sistemi yeniden başlattığında nvram reset yapman gerekiyor. Ve yedekli çalışmanı öneririm.
şimdi tamam gerisini haletmeye çalışıcam dönüşde yaparım sizi çok yordum saatte geç oldu :)

• Like