MacOS Big Sur Kurulumundan Sonra alınan hata.

Bu konudaki mesaj 2 en iyi cevap olarak seçildi.

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Forum dışından farklı bir efi mi kullanıyorsunuz?
Hata genellikle ACPI yama ya da aml dosyaları ile ilgilidir.
Bir de UEFI/Quirks altındaki ReleaseUsbOwnership etkin değilse etkinleştirip deneyin.
Sistem özelliklerini tam olarak yazarsanız yardım daha net olacaktır.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

MintMango

APPRENTICE
15 Haz 2023
18
6
21
Hayır forum dışından efi kullanmıyorum yusufklncc'nin paylaştığı opencore-efilerim - Dijital Link sitesindeki 0.9.2 version numaralı efi'yi kullanıyorum. ACPI ve aml dosyalarında efi içinde herhangi bir değişiklik yapmadım bunun için yardımcı olursanız sevinirim. Config'i de aşağıda belirteceğim işlemci özelliklerime uygun olarak Laptop klasörü altındaki Comet Lake.plist'i seçtim. Proper Tree ile ReleaseUsbOwnership anahtarına baktığımda ise zaten "true" konumunda olduğunu gördüm. UEFI BIOS'ta olmayan birkaç ayardan biri olan CFG Lock ayarı için config içinden yapılması gereken "CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(Kesinlikle kapalı olmalı, Eğer bu ayarı bulamadıysan config -> Kernel -> Quirks altından AppleXcpmCfgLock ayarını aç. CFG-Lock açıkken sisteminiz açılmayacak)" ayarına baktığımda ise o da zaten "true" konumundaydı.

Anakart Adı: Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05
Bilgisayar Tipi: Laptop
İşlemci: Intel Core i7 10750H (Code Name: Comet Lake)
Grafik(ler): Intel UHD Graphics, NVIDIA GeForce GTX 1650
Ağ Bağdaştırıcısı: Intel(R) Wireless-AC 9560
Ayrıntılı Bilgi İçin Bilgisayarın Üretici Sayfası: laptops and netbooks :: gaming series :: ideapad gaming 3 15imh05contentdetail - Lenovo Support TR
imajı yeniden yazıp Reset VRAM yapınca düzeldi ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: strangerone