Verilecek birçok cevabım bulunmakta ama gerek yok zira İntel ile AMD işlemciyi kıyaslayamazsın. AMD sadece fiyat performans ürünü, İntel ise kalite performans ürünü. Hiçbir koşul altında AMD işlemci İntel işlemciden iyi olmadı, iyi değil ve iyi olamayacak. Sadece bir kullanıcı olarak AMD yi intelden iyi görebilirsin fakat bu durum böyle değil. Piyasa da AMD işlemcinin reklam politikası sebebi ile AMD parformanslı görünmekte olsa da gerçek veriler bunun tam tersi olduğunu ispatlamakta. Zira kaliteli bilgisayar üreticilerimin amiral gemilerinin hepsi İntel işlemci kullanmakta ve tüm server sistemler hala İntel işlemciler ile çalışmaktadır. Bu kadar büyük üretici sence aptal mı ? Ürününü daha ucuza mal edip daha çok satmak istemez mi ? Demek ki mecburi olarak İntel kullanıyorlar çünkü Amd işlemci İntel kalitesi ve performansından çok geride. Konuyu uzatmanın anlamı yok sen istediğine inanabilirsin ama Apple önümüzdeki en az 10 yıl boyunca Amd işlemci kullanmayı düşünmemekte. Kendi işlemcisini üretme politikası ise Apple tarafından önümüzdeki 20 yıllık planın içerisinde bulunmakta olup Amd ile lisans sözleşmesi için görüşmeleri devam etmektedir. Amd kendi işlemcisini kullanması İçin Apple ile görüşmeler yapmış olsa da performans açısından düşük kaldığı raporlanarak kabul görmemiş olup bu sebeple de Amd lisans verme aşamasını askıya almış vaziyettedir.
Seni takdir ederek takip ediyorum ama AMD işlemcileri hakkında yaptığın yorumlara katılmıyorum. Hoş hackintosh için bu konuyu tartışmak artık gereksiz. Arm tabanlı işlemciye geçeceği belirlendi.
Bir çok büyük firma neden AMD kulanmıyor demişsin. Örnek vermek istiyorum. Piyasanın neredeyse tek hakimi olan XBOX ve PS4 AMD işlemci kullanıyor.
Ayrıca zamanında İntel'in AMD işlemci kullanmak isteyen bir çok üreticiye işlemci satmayacağını söyleyip vazgeçirdiğini bir çok yerde okuyabilirsin. İntel tekel olmak adına mimari alt yapısını AMD'nin kullanımına sunmadığını bilmeni isterim.
Ayrıca şuan elinin altındaki bilgisayarda kullanılan 64 bit İntel işlemci AMD'nin geliştirmesi ile kullanılıyor. Ayrıca Ryzen serisi ile AMD İntelin hayal edemeyeceği hızları insanlara gösterdi. İntel'de pazardaki payını kaybetmeye başladığını anlayınca atılım yapmaya başladı. Bu tabiki bizim gibi kullanıcılara yarayacak.
Şuan bir çok bilgisayar üreticisi Amiral gemilerini hem AMD'li Hem İntel'li versiyonu ile çıkarıyor.
Birazda fabrikasyondan bahsedeyim. AMD 7nm üretim seviyesinde çalışıyor. Bu da aynı alana daha çok transistör ve daha çok işlemci hızı demek.
Ayrıca AMD NVİDİA'yı da bir çok yenilik yapmaya zorladı.
AMD şuan piyasanın itici gücüdür.