ÇÖZÜLDÜ macOS High Sierra Nvidia GTX960 Tanıtmak

MansurCakir

APPRENTICE
1 Ağu 2019
3
1
21
BURSA
Merhaba herkese

Forumda yeniyim umarım saçmalamam.
Kullandığım sistem
intel i5 4690K 3.5Ghz
16gb 16000mgz ram
240 SSD
512 M2 Samsung
zotac gtx 960 4GB
Asus Maximus Ranger vii

İlk Defa High Sierra kurdum sistemime ama malesef uyumlu web driverlarını bulamadım kodu ile aratarak. Yüklediğimde ise açılırken Kernel Panic hatası verip durdu. Şu anda M2 SSD ile windows var ve ayrıca Ssd ile Hackintosh kurmak istiyorum.Anakartımın ayarları yapıldı. Sadece benim sistemde stabil çalışacak ve ekran kartını tanıyacak MacOs sürümü hangisidir. Ağırlıkla Adobe Programları kullanıyorum. Lightroom ve premiere.
Macbook pro i7 1gb gt650m ekran kartlı bilgisayarımda bile önizlemelerde problem yaşamazken Adobe premiere programında. Windosta saydığım sistemde problemler yaşıyorum o yüzden Mac Os üzerinden kendi sistemimim performans verip vermeyeceğini merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Grafik kartının son desteklediği sürüm High Sierra. Bundan sonrası için artık desteği yok. Nvidia Web Driver kurulumu için aşağıdaki betiği kullan:
Ayrıca sorun ve çözümler için;

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

MansurCakir

APPRENTICE
1 Ağu 2019
3
1
21
BURSA
Screenshot

WebDriverlarını güncelleme betiği ile yükledim. Alıştaki boot programının configinden Nvidia web Driver ile başlatı seçtikten sonra ekran kartını tanıdı.
Link olarak erkran görüntüsünü de attım
High Sierra 10.13.6 (17G66) sürümü ile başarılı kurulum gerçekleşmiş oldu
ses kartını ve ethernet portunu otomatik tanıdı.
Ekstra ekran kartı dışında bir sürücü yüklemesi yapmadım.
Teşekkürler yardımlarınız için de .

• Like
Tepkiler: montezuma

buludag89

APPRENTICE
29 Tem 2019
8
1
21
Bursa
Screenshot

WebDriverlarını güncelleme betiği ile yükledim. Alıştaki boot programının configinden Nvidia web Driver ile başlatı seçtikten sonra ekran kartını tanıdı.
Link olarak erkran görüntüsünü de attım
High Sierra 10.13.6 (17G66) sürümü ile başarılı kurulum gerçekleşmiş oldu
ses kartını ve ethernet portunu otomatik tanıdı.
Ekstra ekran kartı dışında bir sürücü yüklemesi yapmadım.
Teşekkürler yardımlarınız için de .
Hocam benzer sistem bende de mevcut lakin şöyle bir sıkıntım var. Nvidia webdriver leri kurduktan sonra PC yi kapatma ve yeniden başlatmada sorun çıkıyor. Kapatma ekranının yarısında kalıyor devamı gelmiyor komut satırının. Sizde benzer durum söz konusu mu ?

MansurCakir

APPRENTICE
1 Ağu 2019
3
1
21
BURSA
yok hocam bende böyle bir sıkıntı çıkmadı .Sadece açarken Clover dan configrasyondan grafik bölümünde web driver ı ve sistem olarak intel desktop u aktif ediyorum öyle açıyorum. yoksa kernel hatası verip açmıyor. ama kapatırken herhangi bir sorunla karşılaşmadım. sadece arada adobe premiere kullanırken sistem kitleniyor. ve malesef windows ile mac os adobe da aynı performansı veriyordur. sanırm parçaların uyumsuzluğundan donanımsal altyapı sorunundan . ama sistem aşırı hızlı çalışıyor. mac os nin çalışma konusunda her hangi bir hız sıkıntısı yaşamadım.