ÇÖZÜLDÜ macOS Monterey Bluetooth Sorunu (CSR8510 A10)

serhanozcan

APPRENTICE
21 Şub 2022
7
1
21
Merhabalar, Ryzen islemci uzerine kurulu bir desktop kurulumu yaptim. Kurulum basarili ve sistemde hersey sorunsuz calisiyor. Eski macbook bilgisayarimdan kalma bir BT Magic Keyboard mavcut elimde. Bunu kullanmak icin bir bluetooth 4.0 bundle satin aldim. Bu bluetooth markasiz çin mali bir parca fakat CSR8510 A10 cip kullaniyor . Fakat bir turlu calistiramadim. BlueToolFixup.kext ile denedim bu da olmadi. Konu hakkinda cok bilgili olmadigim icin sizlere danismak istedim. Izlemem gereken yol nedir acaba ? Simdiden tesekkurler.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

serhanozcan

APPRENTICE
21 Şub 2022
7
1
21
Eski bir kaynak ama işe yarayabilir. Cihazı bir çeşit sanallaştırma moduna almanız gerekiyor. Monterey için bu iş görür mü bilmiyorum denemenizde fayda var.
GitHub - cho45/hid2hcix: Tiny hid2hci implementation for CSR Bluetooth Dongle
Donusunuz icin tesekkur ederim. Bu yontemi gordum fakat acikcasin ne yapmam gerektigini anlamadim. Daha dogrusu direkt olarak terminal ciktisini gostereyim belki de ben yanlis bir sey yapiyorum.

AppleScript:
serhan@serhan-imac-pro ~ % sudo sh /Users/serhan/Desktop/install-mac.sh

Password:

+ curl -L https://github.com/cho45/hid2hcix/releases/download/v1.0.0/hid2hcix -o /tmp/hid2hcix

% Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current

Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

100   645  100   645    0     0   1655      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--  1675

100 27148  100 27148    0     0  36607      0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 36607

+ sudo cp /tmp/hid2hcix /usr/local/bin/hid2hcix

+ sudo chmod +x /usr/local/bin/hid2hcix

+ curl -L https://raw.githubusercontent.com/cho45/hid2hcix/master/etc/net.lowreal.hid2hcix.plist -o /tmp/net.lowreal.hid2hcix.plist

% Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current

Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

100   552  100   552    0     0   1675      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--  1698

+ sudo cp /tmp/net.lowreal.hid2hcix.plist /System/Library/LaunchDaemons/net.lowreal.hid2hcix.plist

cp: /System/Library/LaunchDaemons/net.lowreal.hid2hcix.plist: Operation not permitted

+ sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/net.lowreal.hid2hcix.plist

/System/Library/LaunchDaemons/net.lowreal.hid2hcix.plist: No such file or directory

Load failed: 2: No such file or directory

serhan@serhan-imac-pro ~ % PATH="/usr/local/gcc-4.8.0-qt-4.8.4-for-mingw32/win32-gcc/bin:$PATH" make -f Makefile.mingw                                   make: Makefile.mingw: No such file or directory

make: *** No rule to make target `Makefile.mingw'.  Stop.

serhan@serhan-imac-pro ~ %

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
cp: /System/Library/LaunchDaemons/net.lowreal.hid2hcix.plist: Operation not permitted
Terminal betiğinin yapacağı işlemi Monterey engelliyor anladığım kadarıyla. Hem alıntıladığım işlemde hem sonraki işlemde dosyayı kitaplık kısmına ekleyemiyor.
MacOS bigsur ile birlikte sistem dizinine yazma işlemi sınırılandırıldığı için betiğin sorunu çözüp çözmeyeceğini anlayamıyoruz sizde.
Şöyle bir yöntem deneyin:
Sistemi yeniden başlatın ve opencore ekranında Recovery modu seçerek recovery modda sistemi başlatın. Recovery mod açıldığında üst menüden terminali açın ve şu csrutil disable kodunu çalıştırarak SIP kapatmayı deneyin.
Daha sonra sistemi tekrar yeniden başlatıp macosu açın ve terminalden csrutil status kodunu çalıştırıp SIP kapalı olduğundan emin olun ve yukarıdaki betitği tekrar çalıştırıp netice almayı deneyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

serhanozcan

APPRENTICE
21 Şub 2022
7
1
21
Daha sonra sistemi tekrar yeniden başlatıp macosu açın ve terminalden csrutil status kodunu çalıştırıp SIP kapalı olduğundan emin olun ve yukarıdaki betitği tekrar çalıştırıp netice almayı deneyin.
Bahsettiginiz sekilde denedim status disabled oldu fakat bu seferde permission hatasi aldim. Bunu da hackintool ile cozmeyi denedim tam disk erisimi almak icin fakat o da hata verdi malesef. mount -uw / ; killall Finder kodu ile denedim yine ayni hata

Hata:
Kod:
mount_apfs: volume could not be mounted: Operation not permitted
mount: / failed with 77

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

Slavocrath

APPRENTICE
6 Kas 2022
1
2
1
Geç bir cevap mı oldu bilemiyorum ancak Monterey'de BlueToolFixup ve IntelBluetoothFirmware kextlerini (sadece bu 2 kext) OC/Kexts içine koyup, OC Configurator ile config.plist'e ekleyip restart attığınızda CSR8510 chipsetli bluetooth dongle tıkır tıkır çalışıyor.

• Like
Tepkiler: Ediko ve LuTeuS

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Geç bir cevap mı oldu bilemiyorum ancak Monterey'de BlueToolFixup ve IntelBluetoothFirmware kextlerini (sadece bu 2 kext) OC/Kexts içine koyup, OC Configurator ile config.plist'e ekleyip restart attığınızda CSR8510 chipsetli bluetooth dongle tıkır tıkır çalışıyor.
Bilgi için teşekkür ederim. Bu kext'ler ile sorunsuz olarak çalışıyor bt0015.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler