ÇÖZÜLDÜ Max Parlaklık Çalışmıyor [Samsung NP530U3C-A0ATR]

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
Merhabalar,

Samsung NP530U3C laptopuma Mojave 10.4.4 yükledim parlaklık kontrolü çalışıyor fakat ekran parlaklığı en yüksekte bile fazlasıyla düşük ekran anca görülüyor. Daha önceden El Captain kurluydu çalışmayan hiçbir şey yoktu Sierra 10.12.4'ten beri parlaklığı düzgün çalıştıramıyorum.

El Captain'da ACPIBacklight.kext ile çözülmüştü problem fakat Mojave'de sistem değiştiği için AppleBacklightFixup.kext ve AppleBacklightInjector.kext vs yöntemleri denedim ama çalıştıramadım. Ekran parlaklık slideri mevcut ama max brightness çok düşük.

Yardımcı olursanız sevinirim hem RehabMan'in orjinal konusunda anlatıldığı gibi hemde buradaki rehberle denedim fakat sonuç alamadım. EFI dosyasını konuya ekledim. Bu arada EDID patchlemeden ekrandan hiç görüntü alınamıyor El Captain'de bile bu şekilde.

Lilu.kext, Whatevergreen.kext AppleBacklightFixup.kext L/E'de yüklü şekilde.

DSDT'ye Samsung Batarya Patchi ve GFX0 IGP Patchi yapıldı sadece.

SSDT'lere sadece GFX0 IGP Patchi yapıldı.

Nerede hata yapıyorum acaba?

Samsung NP530U3C-A0ATR;
13" (1366x768)
i5 3317u
HD4000
6GB Ram
DW1510 Wifi Card

Kullandığım EFI Dosyası (EFI.zip)

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Holymong

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
Aşağıdaki konudan HD4000 için farklı FB yaması ile deneme yapabilirsin.
Intel FB-Patcher ile FrameBuffer Grafik Yaması Yapmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ek olarak config dosyanda bir çok ACPI fix işaretli. Tavsiyem daha minimalist bir config ile deneme yapıp bu sorunun ACPI fix ile alakalı olup olmadığını kontrol etmen.
GitHub - RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config: Some Clover config.plist files for common Intel graphics configurations

ACPI Fixlerinden 2 tane hariç hepsini kaldırdım.

FB Patcher'ı uyguladım Inject EDID harici grafikle alakalı ne varsa kaldırdım configden rehberde yazıldığı gibi fakat siyah ekranda kaldı laptop.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Config yedeğinden sistemi boot edebilirsin. Ek olarak EFI içinde yamalı SSDT dosyalarını da kaldırıp deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
Config yedeğinden sistemi boot edebilirsin. Ek olarak EFI içinde yamalı SSDT dosyalarını da kaldırıp deneme yap.
Mojave'den yazıyorum zaten şuan. SSDT dosyalarını sildim sadece DSDT bıraktım denedim yine sonuç aynı. 1 haftadır sonuç alamıyorum denemediğim şey kalmadı valla. El Captain HDD'de yedekli ona dönücem artık. yada Sierra 10.12.3 gibi bir versiyonda ACPIBacklight çalışır mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Mojave'den yazıyorum zaten şuan. SSDT dosyalarını sildim sadece DSDT bıraktım denedim yine sonuç aynı. 1 haftadır sonuç alamıyorum denemediğim şey kalmadı valla. El Captain HDD'de yedekli ona dönücem artık. yada Sierra 10.12.3 gibi bir versiyonda ACPIBacklight çalışır mı?
Sierra deneyebilirsin elbette. Ek olarak bu rehberde Sierra ile çalışma ihtimali var.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
Bu laptop için en yeni kaynak 5 yıllık. Sorunsuz Mojave'yi çalıştırabilsem kurulum rehberi hazırlayacağım ama yok 1 haftadır uğraşıyorum Backlight çalışmıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu laptop için en yeni kaynak 5 yıllık. Sorunsuz Mojave'yi çalıştırabilsem kurulum rehberi hazırlayacağım ama yok 1 haftadır uğraşıyorum Backlight çalışmıyor.
Bu sorun için en güncel rehber yine aşağıdaki rehber olacaktır.Ek olarak rehberde verilen linkten hotpatch ile SSDT-RMCF.dsl indirip PWM modifikasyonu yapılması gerekebilir. Ve yine aynı rehberde Display_ID'ye göre uygun EDID yapılması elzem. Son olarak yine eski moderatorümuzün paylaştığı EDID patch betiğine de aynı rehberde yer verilmiş.
[Guide] Laptop backlight control using AppleBacklightFixup.kext | tonymacx86.com

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
Bu sorun için en güncel rehber yine aşağıdaki rehber olacaktır.Ek olarak rehberde verilen linkten hotpatch ile SSDT-RMCF.dsl indirip PWM modifikasyonu yapılması gerekebilir. Ve yine aynı rehberde Display_ID'ye göre uygun EDID yapılması elzem. Son olarak yine eski moderatorümuzün paylaştığı EDID patch betiğine de aynı rehberde yer verilmiş.
[Guide] Laptop backlight control using AppleBacklightFixup.kext | tonymacx86.com
Bu rehberide takip ediyorum teşekkürler yardımın için. Tosbaha'nın konusuda bunun aşağı yukarı aynısı zaten bir kaç kere denedim 0'dan iki rehberide harfiyen uyguladım ama sonuç alamadım. tonymacx86'daki konuya Problem Reporting'e uygun bütün dosyaları kaydettim ve yolladım sorunu anlatıp. Bakalım orda çözüm bulabilecekler mi. Sanırım bir yerde ben hata yapıyorum ama kaç kere 0'dan denedim olmadı yani.

edidparser.rb'yi de uyguladım EDID Patchi için.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Config içinde ACPI Fix içinde Add PNLF ve Devices içinde de SetIntelbacklight ve SetIntelmacBacklight işaretleyip denedin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
@montezuma

Sorunu buldum WhateverGreen.kext'inin son versiyonlarında igp ile alaklı şeyler eklenmiş bunlar benim laptopta parlaklığın bozulmasına yol açıyor.

WhateverGreen.kext 1.2.4 sürümü gayet güzel çalışıyor. 3 haftadır uğraşıyorum rastgele kextleri kontrol edeyim dedim sorun çözüldü alt tarafı bir kextmiş sıkıntı..

NP530U3C-A0ATR Mojave 10.14.5 sıkıntısız hatasız çalışıyor.

• Like
Tepkiler: montezuma

Holymong

APPRENTICE
13 Eki 2018
11
1
21
28
İstanbul
@Holymong

Dostum aynı cihazdan bende de var. Mümkünse sorunsuz sağlam EFI dosyasını paylaşabilirmisin?
Kextleri EFI dosyasının içinde bırak sisteme yükleme sistemde olunca boot süresi nedense çok uzuyor.

Sadece AppleBacklightInjector.kext dosyasını Library/Extensions içine at onu ayrı olarak veriyorum EFI dosyasının içinde değil şuan.

config'de SMBIOS altında ramleri manuel olarak tanımladım ben başka türlü sistem boot etmiyordu. Orayı editlemen gerekebilir benim laptopta dim0 4GB dim1 2GB şeklinde 6GB ram var.

Son olarak parlaklığı ayarlayabilmek için AppStore'dan Brightness Slider uygulamasını indir. Başka türlü çalıştıramadım ben.

Sistemde 2 sıkıntı var;
1.
Batarya göstergesi buga giriyor bazen, ayarlardan kapatıp açmadan düzelmiyor
2. Touchpad 2 parmakla kaydırma vs. çalışıyor ama biraz garip çalışıyor yüklemeyi yaptıktan sonra anlarsın anlatması zor.

Google Drive - NP530U3C-A0ATR_Mojvae_EFI.zip

Son düzenleme:

StubB

APPRENTICE
30 May 2019
2
1
0
35
@Holymong

Tamamdır teşekkür ederim

Cihaza sadece sistem kurulumu yapabildim. Parlaklığı yapamadım. 2.defa Mac kuruşum sıfır bilgi bala denk kurdum geçtim. EFI dosyasini oluşturulan usb nin içine atsak yeter sanmıştım:). Araştırdım biraz yok onu yamala o kext i sil vakit aldı. Haziran 15 e kadar windows 10 idare edip tekrar deneyeceğim. Beceremessem pardus yuklerim artik

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler