mojave kasma problemi

mertosh

APPRENTICE
12 Tem 2019
10
0
1
merhabalar,

sistemim ryzen 1600 işlemci, rx 580 8gb ekran kartı ve msi b450m anakart.

youtube'da izleyerek başarılı bir şekilde mojave kurulumu yaptım. sistem de gayet güzel çalışıyor. seste, mouseta, klavyede vs sorun yok. ancak pencereleri büyültüp küçültürken sorunlar yaşıyorum. sistem kasa kasa bu işleri yapıyor. bunu nasıl çözebilirim. aşğıya videoyu bırakıyorum benimki bazen videodakinden de kötü oluyor.

bahsettiğim problem benzeri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kurulumu hangi bootloader ile yaptın? Kullandığın kextler ve bootloader güncelleyip bir deneme yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mertosh

APPRENTICE
12 Tem 2019
10
0
1
Kurulumu hangi bootloader ile yaptın? Kullandığın kextler ve bootloader güncelleyip bir deneme yap.
Kurulumu clover ile gerceklestirdim. Tekrar format atmadan kext değiştirme şansım var mi? Varsa en güncelini nasıl bulabilirim

Kurulum yaparken bu videoyu izledim. Videodaki adımları gerceklestirdim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kextleri ve Clover Bootloader güncel versiyonlarını bu uygulama ile indirebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mertosh

APPRENTICE
12 Tem 2019
10
0
1
Kextleri ve Clover Bootloader güncel versiyonlarını bu uygulama ile indirebilirsin.

Programı kullanarak lilu ve whatevergreen kextlerini update ettim.Ancak bir düzelme olmadı. Update çıkan diğer kext dosyalarını ellemedim. Diğerlerini update etmek ise yarar mi? Bunun haricinde clover i nasıl update edebilirim. İnen pgk dosyasını kurmam mi gerekiyor? O problemimi çözer mi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Deneyebilirsin. Ancak paylaştığın videodaki gibiyse açıkcası bir sıkıntı görmüyorum. Önemli olan kartın kullanımdaki performansı. Eğer bunda sorun yoksa bence takılacak bir durum değil. Ek olarak Sistem Ayarları / Erişilebilirlik / Ekran içinde hareketi azalt ile animasyonları düşürebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mertosh

APPRENTICE
12 Tem 2019
10
0
1
Deneyebilirsin. Ancak paylaştığın videodaki gibiyse açıkcası bir sıkıntı görmüyorum. Önemli olan kartın kullanımdaki performansı. Eğer bunda sorun yoksa bence takılacak bir durum değil. Ek olarak Sistem Ayarları / Erişilebilirlik / Ekran içinde hareketi azalt ile animasyonları düşürebilirsin.
açıkcası performans gerektirecek işlemler yapmıyorum. video izleme dışında ekran kartını yoran bi işlemim yok ve onda da sıkıntı yok zaten. tek sıkıntı bu. ben ileride temiz kurulum deniyeyim en iyisi

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler