Mojave kurduktan sonra üstü sürümlere güncellemek

Bu konudaki mesaj 2 en iyi cevap olarak seçildi.

batuhang

APPRENTICE
28 Tem 2019
9
4
21
Ben bilgisayarıma (Dell Inspiron 3521 - Intel HD Graphics 4000 (AMD ekran kartı yanık)) yeniden Hackintosh kurmayı düşünüyorum, 2019'da aslında bir başarılı Mojave kurulumum olmuştu fakat bilgisayarımı sıfırlamıştım sonrasında, şimdi yeniden kuracağım. Aslında daha yüksek sürümler kurmayı da planlıyordum fakat donanım uyumsuzluğundan ötürü direkt kurulum hatası alma ihtimalim de olabilir, o yüzden acaba Mojave kurulumundan sonra (tek işletim sistemi olarak Mojave, dual boot yapmayacağım) üst sürümlere güncellemem mümkün olur mu? Mesela Catalina'ya veya direkt Monterey'e, aşama aşama giderek (Mojave - Catalina - Big Sur - Monterey sırasıyla) güncellemek istesem yapabilir miyim?

Laptop Modeli
Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 - 82K200JXTX
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 5800H - 3.20GHz
Grafik Kartı
AMD Radeon Graphics & NVIDIA GeForce GTX 1650 GDDR6 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek(R) Audio
Ağ Aygıtları
MediaTek MT7921 Wireless LAN
Disk ve RAM
2x8GB DDR4 3200MHz RAM & 512GB NVMe M.2 (PCIe 3.0) SSD

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,683
9,471
4,401
Bildiğim kadarıyla (yanlışsa arkadaşlar düzeltir) Apple'ın mantığı o şekilde işlemez. Mojave kurulmuş güncellemelere açık bir sisteme doğal olarak Mac olarak baktığından sizin seçtiğiniz SmBios doğrultusunda kurabileceğiniz en yüksek sistemi teklif eder.
Diyelim ki MacBookPro 16.2 SMBIOS kullanıyorsunuz size Monterey güncellemesi gelecektir. Çünkü Apple'a göre o sisteme yüklenecek hali hazırda en yüksek güncelleme Monterey'dir. Sisteminizin uygun olup olmadığını siz bilirsiniz ama Apple'a göre o SMBios'a sahip olan sistem uygundur.
Bu durumda Mojave sonrası Catalina istiyorsanız Catalina sonrası güncelleme almayacak uygun bir SMBios seçmek zorundasınız.
Elinizdeki sisteme gelirsek HD4000 ile Big Sur ve özel bir yama ile Monterey kurabilirsiniz.
Sırasıyla gitmek istiyorsanız forum imajlarını kullanın. AppStore üzerinden de indirseniz forum imajlarını da kullansanız neticede Mojave ve Catalina için yaklaşık 8GB Big Sur ve Monterey için yine yaklaşık 13GB'lık indirme yapacaksınız.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

batuhang

APPRENTICE
28 Tem 2019
9
4
21
Bildiğim kadarıyla (yanlışsa arkadaşlar düzeltir) Apple'ın mantığı o şekilde işlemez. Mojave kurulmuş güncellemelere açık bir sisteme doğal olarak Mac olarak baktığından sizin seçtiğiniz SmBios doğrultusunda kurabileceğiniz en yüksek sistemi teklif eder.
Diyelim ki MacBookPro 16.2 SMBIOS kullanıyorsunuz size Monterey güncellemesi gelecektir. Çünkü Apple'a göre o sisteme yüklenecek hali hazırda en yüksek güncelleme Monterey'dir. Sisteminizin uygun olup olmadığını siz bilirsiniz ama Apple'a göre o SMBios'a sahip olan sistem uygundur.
Bu durumda Mojave sonrası Catalina istiyorsanız Catalina sonrası güncelleme almayacak uygun bir SMBios seçmek zorundasınız.
Elinizdeki sisteme gelirsek HD4000 ile Big Sur ve özel bir yama ile Monterey kurabilirsiniz.
Sırasıyla gitmek istiyorsanız forum imajlarını kullanın. AppStore üzerinden de indirseniz forum imajlarını da kullansanız neticede Mojave ve Catalina için yaklaşık 8GB Big Sur ve Monterey için yine yaklaşık 13GB'lık indirme yapacaksınız.
Teşekkür ederim yardımın için, sanırım kavradım nasıl işlediğini. Forum konusunu kapatıyorum.

Laptop Modeli
Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 - 82K200JXTX
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 7 5800H - 3.20GHz
Grafik Kartı
AMD Radeon Graphics & NVIDIA GeForce GTX 1650 GDDR6 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek(R) Audio
Ağ Aygıtları
MediaTek MT7921 Wireless LAN
Disk ve RAM
2x8GB DDR4 3200MHz RAM & 512GB NVMe M.2 (PCIe 3.0) SSD
  • Like
Tepkiler: strangerone
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler