ÇÖZÜLDÜ Mojave Kurulumda HDD Görünmüyor

AdeLa

APPRENTICE
29 Eyl 2019
35
13
21
Merhaba dostlarim, Her yolu denedikten ve Pes ettikten sonra konu acmaya karar verdim.
Sistemim ;
Anakart P7H55M-Lx
İslemci : Xeon x3470
Ekran karti : Rx460 Oem
240 GB Sandisk Ssd

İs amacli kullandigim dusuk seviye bilgisayarima temelli macos a gecmeden once denemek icin dualboot yapmaya karar aldim.

Sistemimde halihazirda Win10 kullanmaktayim.
Catalina denedim fakat, clover a gecemeden ustte cizgi(tire)de kaldi. Bunu asamayinca, Bende mojave denemeye karar aldim.
40gb apple hfs ile alan ayirdim paragondan ve Cloverda bir degisiklik yapmadan direk usb den kuruluma gectim, Basarili sekilde kurulum ekranina geldim fakat disk izlencesinde ssd diskimi goremedim.
Bunun uzerine bahsedilen ahciportinjector.kext dosyasini denedim fakat durum ayni.
Denedigim kext de sorun oldugunu dusunuyorum, kendim macos da yeni oldugum daha dogrusu olacagim icin yardiminiza ihtiyacim var.
Simdiden tesekkur ederim :)

BootLoader
OpenCore 6.6
Anakart Modeli
Msi B450M Pro Vdh-Max
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus RX580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
256GB M2Ssd (Windows 10) & 256 GB SSD (MacOS BigSur) & 2TB HDD & 16GB DDR4 3200MHZ

Duj

PADAVAN
16 Ara 2018
117
20
71
İstanbul
Merhaba dostlarim, Her yolu denedikten ve Pes ettikten sonra konu acmaya karar verdim.
Sistemim ;
Anakart P7H55M-Lx
İslemci : Xeon x3470
Ekran karti : Rx460 Oem
240 GB Sandisk Ssd

İs amacli kullandigim dusuk seviye bilgisayarima temelli macos a gecmeden once denemek icin dualboot yapmaya karar aldim.

Sistemimde halihazirda Win10 kullanmaktayim.
Catalina denedim fakat, clover a gecemeden ustte cizgi(tire)de kaldi. Bunu asamayinca, Bende mojave denemeye karar aldim.
40gb apple hfs ile alan ayirdim paragondan ve Cloverda bir degisiklik yapmadan direk usb den kuruluma gectim, Basarili sekilde kurulum ekranina geldim fakat disk izlencesinde ssd diskimi goremedim.
Bunun uzerine bahsedilen ahciportinjector.kext dosyasini denedim fakat durum ayni.
Denedigim kext de sorun oldugunu dusunuyorum, kendim macos da yeni oldugum daha dogrusu olacagim icin yardiminiza ihtiyacim var.
Simdiden tesekkur ederim :)
Merhabalar, imaj konusunda bulunan gerekli BIOS ayarlarını yaptınız mı?

Laptop Modeli
Asus X556UJ
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GT920M
Ses Kartı Modeli
ALC255
Ağ Aygıtları
RTL8111 & Atheros AR9565
Disk ve RAM
120 GB SSD & 500 GB HDD & 8 GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: AdeLa

AdeLa

APPRENTICE
29 Eyl 2019
35
13
21
Merhabalar, imaj konusunda bulunan gerekli BIOS ayarlarını yaptınız mı?
Hocam Unutmusum onlara bakmaya :)
Sata mode İDE de kalmis, Achi ye cevirince direk gordu.
Kurulumu baslattim. Umarim sorun yasamam cok tesekkurler :)

BootLoader
OpenCore 6.6
Anakart Modeli
Msi B450M Pro Vdh-Max
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus RX580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
256GB M2Ssd (Windows 10) & 256 GB SSD (MacOS BigSur) & 2TB HDD & 16GB DDR4 3200MHZ
  • Like
Tepkiler: Duj